Οι προϋποθέσεις για να “αποκτήσετε” Wireless Android Auto

Tο Android Auto εδώ και λίγο καιρό απέκτησε ασύρματη λειτουργία, η οποία όμως δεν είναι για όλους. H Google ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Wireless Android Auto στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όμως υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι στους οποίους θα πρέπει να δώσουμε σημασία.

Μέχρι στιγμής , το Wireless Android Auto είναι διαθέσιμο μόνο για τις συσκευές Pixel ή Nexus που τρέχουν Android 8.0 (Oreo). Τα οχήματα επίσης θα πρέπει να τρέχουν Android Auto v3.1. Επιπλέον απαιτείται μια κεντρική μονάδα για το “σετάρισμα” καθώς και ένα καλώδιο USB για την αρχική ρύθμιηση.

Να σημειωθεί ότι η JVC και η Kenwood παρουσίασαν τέτοιες κεντρικές μονάδες στη CES 2018, αλλά μερικά συστήματα ίσως υποστηρίζουν τη λειτουργία από μόνα τους.

Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτετε πρόσβαση σε δίκτυο Wi-Fi και φυσικά αντίστοιχο πρόγραμμα δεδομένων. Μερικά αυτοκίνητα έρχονται με ενσωματωμένο hotspot.

Από την άλλη, από μόνο του το Wireless Android Auto και κατ’επέκταση και το ασύρματο Apple CarPlay δεν προσθέτουν απεριόριστες δυνατότητες στην εμπειρία οδήγησης καθώς απλά οι συσκευές δεν είναι συνδεδεμένες σε μία υποδοχή.

Ο βασικός σκοπός και των δύο εφαρμογών είναι να δίνουν τη δυνατότητα σε χρήστες να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές χωρίς να χρησιμοποιούν τα smartphone τους. Είναι βολικό φυσικά για έναν οδηγό να μη χρειάζεται να συνδέσει το smartphone του κάθε φορά που μπαίνει μέσα στο όχημά του, αλλά δεν αλλάζει και πολύ την ψυχαγωγική εμπειρία.

Πάντως, στο ζήτημα της Google, λογικά το Android Auto θα αρχίσει σταδιακά να υποστηρίζει περισσότερες συσκευές καθώς και οχήματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *