Μυστηριώδες αυτόνομο Toyota εντοπίστηκε στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο

Με ένα μυστηριώδες αυτόνομο Toyota “βρέθηκε αντιμέτωπη” η ομάδα του Business Insider, το οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες και να μάθει περισσότερα για το όχημα.

Δεδομένου ότι στο Σαν Φρανσίσκο πολλές εταιρείες έχουν λάβει άδεια για να διεξάγουν δοκιμές αυτόνομων οχημάτων, το να δει κάποιος ένα αυτόνομο όχημα δεν είναι κάτι περίεργο.

Μάλιστα, το αντίθετο, οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτόνομα οχήματα των Uber, GM και Google Waymo,ενώ υπάρχουν κι αναφορές για οχήματα που πιστεύεται ότι ανήκουν στην Apple.

Όμως, αν αναλογιστεί κανείς ότι 39 εταιρείες έχουν λάβει άδεια για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους της Καλιφόρνια, αυτό δεν είναι περίεργο. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται οι: Samsung, Mercedes Benz, Baidu και AutoX.

Όμως, την Κυριακή, η ομάδα του Business Insider (μέλη της ομάδας για την ακρίβεια) είδε ξαφνικά ένα Toyota Highlander (μοντέλο τουλάχιστον του 2014) με αισθητήρες κι άλλο σχετικό εξοπλισμό, με το σήμα της Toyota καλυμμένο καθώς και με αυτοσχέδια βαφή, προκειμένου να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμο.

Η ομάδα αποφάσισε να το ακολουθήσει και να τραβήξει φωτογραφίες, καθώς η Toyota δεν έχει άδεια για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στην Καλιφόρνια. Οπότε δημιουργήθηκε το εύλογο ερώτημα: Σε ποιον ανήκει αυτό το όχημα;

Self driving toyota

self driving car toyota

Σύμφωνα με το Business Insider, υπήρχαν περίπου οχτώ αισθητήρες LiDAR στο όχημα, με τους τέσσερεις να βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του αμαξιού. Στο πάνω μέρους του οχήματος βρισκόταν κάμερες και παρόμοιος εξοπλισμός παρακολούθησης.

self driving toyora roof hardware

Μέσα στο όχημα βρισκόταν κάποιος, ο οποίος αγνόησε τα αιτήματα των δημοσιογράφων να κατεβάσει τα παράθυρα και να τους δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Δεδομένου ότι η Toyota συνεργάζεται με την Nvidia, υπήρχε υψηλή πιθανότητα το όχημα να ανήκει στην Nvidia. Όμως η Nvidia αρνήθηκε να σχολιάσει σε σχετικές ερωτήσεις που της τέθηκαν.

Εν τέλει, ύστερα από έλεγχο, το BI κατέληξε ότι το όχημα μάλλον ανήκει στη Zoox, μια startup που βρίσκεται ακόμη σε stealth –mode κι εστιάζει στη ρομποτική.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Tim Kentley-Klay, CEO της εταιρείας δήλωσε σε συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στο Λος Άντζελες –δείχνοντας ένα βίντεο με ένα παρόμοιο όχημα- ότι φιλοδοξία της εταιρείας είναι να δημιουργήσουν την πιο αυτόνομη κινητή εμπειρία που έχει υπάρξει.

Παρόλο που όλες οι ενδείξεις “φωτογραφίζουν” τη Zoox, ακόμη δεν έχει απαντήσει αν τελικά άνηκε σε αυτήν το μυστηριώδες Toyota.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *