Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ιαπωνία τα επόμενα 15 χρόνια
Close

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ιαπωνία τα επόμενα 15 χρόνια

Η Ιαπωνία έχει στόχο να απαγορεύσει πλήρως τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και να έχει μόνο ηλεκτρικά.

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι γεγονός πως έχουμε περάσει στην εποχή που γίνεται η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Ήδη, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ετοιμάζουν τα επόμενα, ώστε να κατακτήσουν την κορυφή στις πωλήσεις τους.

Γι’ αυτό και αρκετές χώρες έχουν στόχο στο μέλλον να απαγορεύσουν πλήρως τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνη, πετρέλαιο) και να επιτρέψουν μόνο τα ηλεκτρικά, με μοναδική εξαίρεση τα υβριδικά. Ένα παράδειγμα αποτελεί το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μία τέτοια χώρα έχει στόχο να γίνει και η Ιαπωνία.

Όπως αποκαλύπτει το Electrek, ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα, έχει στο πλάνο του αυτό να γίνει μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2036, με σκοπό η ανάπτυξη του πράσινου σχεδίου του να εφαρμοστεί το αργότερο έως το 2050.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ιαπωνική κυβέρνηση δουλεύει πάνω στη μείωση του κόστους μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα 97 δολάρια ή λιγότερο ανά kWh μέχρι το 2030.

Πηγή

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top