Close

Mercedes-Benz Vision EQS: Ο ορισμός της πολυτέλειας είναι ηλεκτροκίνητος

Mercedes-Benz Vision EQS

Αν ποτέ αναρωτήθηκες πώς είναι το μέλλον τον αυτοκινήτων πολυτελείας η απάντηση είναι η Mercedes-Benz Vision EQS, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με απλό αλλά προοδευτικό στυλ και σωστά εξοπλισμένο εσωτερικό.

Το όχημα είχε εντοπιστεί παλαιότερα και φωτογραφήθηκε σε δημόσιο χώρο, αλλά τώρα που είναι επίσημο ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε.

Έτσι για να ζεστάνουμε λίγο τα πράγματα θα πούμε ότι η Mercedes-Benz Vision EQS είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία 100kWh, συνολική απόδοση 470hp, επιτάχυνση 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα, τελική 200kn/h και αυτονομία 700 χιλιόμετρα.

Η Daimler φρόντισε να σχεδιάσει ένα πρωτότυπο και πανίσχυρο εξωτερικό με συνεχή “lightbelt” κατασκευή. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλεί την Mercedes-Benz Vision EQS ως “αισθητά κομψή και δραματικά φορτισμένη”, και άσχετα με την άποψη που έχει ο καθένας για την εμφάνιση της είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οχήματα στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Mercedes-Benz Vision EQS

Εξωτερικά βρίσκουμε τους Digital Light προβολείς που ο καθένας διαθέτει δύο ολογραφικούς φακούς, αυτό επιτρέπει έναν σχεδόν απεριόριστο αριθμό παραλλαγών φωτισμού.

Το πίσω μέρος της Mercedes-Benz Vision EQS είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακό με 229 φωτιζόμενα μεμονωμένα αστέρια, ενώ η μπροστινή μάσκα στεγάζει μία ελαφριά μήτρα που αποτελείται από 188 μεμονωμένα LED, ικανά να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

Mercedes-Benz Vision EQS

Στο εσωτερικό της Mercedes-Benz Vision EQS είναι εμφανείς οι επιρροές από τα πολυτελή σκάφη αναψυχής. Όλο το ταμπλό συνδυάζεται με το σώμα του μπροστινού τμήματος, ενώ όλο το cockpit φαίνεται να περιβάλλει τους επιβάτες του όπως το κατάστρωμα ενός σκάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σχεδιαστικό πρότυπο που η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει και σε άλλα μελλοντικά πολυτελή οχήματα.

Mercedes-Benz Vision EQS

Από άποψη υλικών, η Vision EQS έχει υψηλής ποιότητας κρυσταλλική λευκή ίνα DINAMICA, που χρησιμοποιείται παράλληλα με το φυσικό διακοσμητικό μοτίβο το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Επίσης, αισθητή είναι η παρουσία του τεχνητού δέρματος που μοιάζει χαρακτηριστικά με δέρμα nappa. Εν τω μεταξύ, η επένδυση οροφής αποτελείται από ένα υψηλής ποιότητας ύφασμα που δημιουργείται από ανακυκλωμένο πλαστικό που συλλέγεται από τα απόβλητα των ωκεανών.

Mercedes-Benz Vision EQS

Η Mercedes-Benz Vision EQS διαθέτει την onboard τεχνολογία με το προηγμένο σύστημα MBUX. Για την παρακολούθηση ψηφιακού περιεχομένου, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να “χαθούν” στο cockpit και να ψυχαγωγηθούν μέσω των οργανικά αναδυόμενων οθονών και των προβολικών επιφανειών.

Όσον αφορά τους αεραγωγούς και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία στο εσωτερικό της Vision EQS, έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που είναι σχεδόν αόρατα.

Mercedes-Benz Vision EQS

Εφόσον αναλύσαμε όλον τον σχεδιασμό ας ασχοληθούμε με όσα έχουν μεγαλύτερη σημασία, τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις. Η Mercedes-Benz Vision EQS έχει ηλεκτροκινητήρες τόσο εμπρός όσο και πίσω, με τη μπαταρία να είναι τοποθετημένη στο δάπεδο, και το όλο σύστημα επιτρέπει τετρακίνηση με μεταβλητή ροπή στρέψης.

Η απόδοση του συστήματος είναι κάπου στους 470hp με ροπή 760nm, όπως είπαμε έχει επιτάχυνση 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική της Mercedes-Benz Vision EQS αγγίζει τα 200km/h.

Η μπαταρία των 100kWh προσφέρει στη Vision EQS 700 χιλιόμετρα αυτονομία σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο υποστηρίζει φόρτιση 350kW κάτι που βοηθά στην αναπλήρωση του 80% της μπαταρίας σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Τέλος, η Mercedes-Benz Vision EQS είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, η οποία στοχεύει κυρίως στις μεγάλες διαδρομές μέσω αυτοκινητόδρομων.

Ωστόσο, χάρη στα αρθρωτά συστήματα αισθητήρων το επίπεδο αυτονομίας μπορεί να επεκταθεί και στο μέλλον το όχημα θα γίνει πλήρως αυτόνομο.

Πηγή

0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top