Η Lyft επενδύει σε περιβαλλοντικά έργα για τη μείωση των εκπομπών CO2

Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα έχουν οι διαδρομές της Lyft, χάρη σε μια νέα πρωτοβουλία αντιστάθμισης άνθρακα. Η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει σε περιβαλλοντικά πρότζεκτ, τα οποία έχουν υπολογιστεί ότι ακυρώνουν τις εκπομπές διοξειδίου, που παράγονται από τις διαδρομές των οχημάτων της Lyft.

Οι συνιδρυτές της Lyft, John Zimmer και Logan Green ανακοίνωσαν ότι επένδυσαν περίπου μισό εκατομμύριο, αλλά μόνο τον πρώτο χρόνο κατάφεραν να «ακυρώσουν» ένα εκατομμύριο μετρικούς τόνους διοξειδίου. Αυτό είναι ισότιμο με το να φυτέψει κάποιος δεκάδες εκατομμύρια δέντρα ή να αποσύρει από τον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες αμάξια.

Γίνεται αντιληπτό ότι η τακτική της αντιστάθμισης των εκπομπών του διοξειδίου γίνεται με επένδυση σε πρότζεκτ τα οποία ωφελούν το περιβάλλον. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνιδρυτών της Lyft στο blog της, τα project που χρηματοδοτεί η Lyft εστιάζουν στη μείωση των εκπομπών στη διάρκεια της κατασκευής οχημάτων, σε προγράμματα ανανεώσιμης ενέργειας, έργα δασοκομίας και δέσμευση των εκπομπών από τους χώρους υγειονομικής ταφής. Στην προσπάθειά της αυτή η Lyft συνεργάζεται με τον οργανισμό 3Degrees, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των πρότζεκτ και εξασφαλίζει ότι οι μειώσεις από τις εκπομπές δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την επένδυση της Lyft.

Να σημειωθεί ότι ο τελικός σκοπός της Lyft είναι να αντικαταστήσει όλα τα οχήματα στον στόλο της με αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά αυτό έχει ακόμη μέλλον.

Πηγή

Μία απάντηση στο “Η Lyft επενδύει σε περιβαλλοντικά έργα για τη μείωση των εκπομπών CO2”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *