Close

Με προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) το Jaguar I-Pace [video]

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Jaguar είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ακολουθώντας τις νόρμες της εποχής που θέλουν έναν κόσμο δικτυωμένο, το Jaguar I-Pace προσφέρει μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, που υπόσχονται μια πρωτόγνωρη μορφή κινητικότητας.

Το Jaguar I-Pace είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα πολυμέσων (infotainment) Touch Pro Duo, το οποίο συνδυάζει οθόνες αφής που βρίσκονται ενσωματωμένες στην κεντρική κονσόλα. Υποστηρίζει Apple CarPlay, Android Auto, διαθέτει 4G Wi-Fi που μπορεί να υποστηρίξει έως και οχτώ συσκευές ταυτόχρονα, καθώς επίσης και Bluetooth.

https://www.youtube.com/watch?v=e2gXahA7_Q4

Ο ψηφιακός πλήρως έγχρωμος πίνακας οργάνων προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό για το όχημα, ενώ υπάρχει και το head-up display που τον ενημερώνει χωρίς να του αποσπά την προσοχή.

Jaguar I-Pace: Με 400 Ps και 475 km αυτονομία το νέο ηλεκτρικό SUV [videos]

Με το προηγμένο σύστημα πλοήγησης υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τις διαδρομές, τα τοπογραφικά στοιχεία, πληροφορίες από προηγούμενες επισκέψεις, όπως επίσης και στοιχεία για το οδηγικό στυλ. Μπορεί να συγχρονιστεί με πληθώρα εφαρμογών που υπάρχουν σε smartphones και να κάνει πιο άνετη τη ζωή των επιβατών.

Το ηλεκτρικό SUV της Jaguar εξοπλίζεται επίσης με το σύστημα “Smart Settings” που καθοδηγείται από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (AI). Το σύστημα μαθαίνει από τον οδηγό και προβλέπει τις ανάγκες του. Χρησιμοποιώντας το κλειδί και το Bluetooth του smartphone το όχημα αναγνωρίζει τον οδηγό και ρυθμίζει κατάλληλα τον κλιματισμό, τη θέση οδήγησης και το infotainment.

Με την πάροδο του χρόνου οι αλγόριθμοι θα προσφέρουν επιλογές προσαρμοσμένες από τον οδηγό με βάση το χρόνο, την τοποθεσία, τον καιρό, τα πρότυπα συμπεριφοράς. Θα μπορούσε για παράδειγμα να προθερμάνει το τιμόνι και τις θέσεις για ένα συγκεκριμένο ταξίδι.

Το I-Pace διαθέτει επίσης το Amazon Alexa Skill. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες όπως για παράδειγμα αν το όχημα είναι κλειδωμένο, ποιο το επίπεδο φόρτισης κ.α. ανά πάσα στιγμή μέσω του Jaguar InControl Remote app.

Με το Intelligent Phone Reminder, το όχημα ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση που έχει ξεχάσει το smartphone του.

Και επειδή βρισκόμαστε στην εποχή του IoT (Internet of Things), ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ελέγχει λειτουργίες του σπιτιού του (θέρμανση, φώτα, πόρτες κ.α. ) χρησιμοποιώντας το HomeLink Connect μέσω της οθόνης αφής του I-Pace!

Σημειώστε, τέλος, ότι το I-Pace αποτελεί το πρώτο μοντέλο της Jaguar που θα λαμβάνει over-the-air αναβαθμίσεις λογισμικού.

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top