Πόσοι οδηγοί θα αγόραζαν ηλεκτρικό όχημα τα επόμενα 5 χρόνια;

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση σκέφτεται σοβαρά να κάνει μέσα στα επόμενα χρόνια ένα πολύ σημαντικό ποσοστό οδηγών σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, η Dalia Research δημοσίευσε κάποια άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έκανε σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 43.000 οδηγοί από 52 χώρες, οι οποίοι κλήθηκαν μεταξύ άλλων να εκφράσουν τις σκέψεις τους για τα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και να απαντήσουν στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσουν ένα στο εγγύς μέλλον.

Οι προβλέψεις του Elon Musk για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση

Από την έρευνα προέκυψε ότι σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σε ΗΠΑ και Καναδά το 31% των κατοίκων είπαν πως είναι πιθανό ή πολύ πιθανό να αλλάξουν τα πετρελαιοκίνητα ή βενζινοκίνητα αυτοκίνητά τους με κάποιο ηλεκτρικό εντός της επόμενη πενταετίας.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη έως το 2035

Στο Μεξικό το ποσοστό έφτανε στο 39%, ενώ στην Ταϋλάνδη το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι μπορεί σύντομα να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.

Στην Κίνα που αποτελεί και την μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, το ποσοστό των οδηγών που είναι διατεθειμένοι να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα ανέρχεται στο 58%.

Εντύπωση προκαλεί το 45% των Σαουδαράβων που σκέφτονται την ηλεκτροκίνηση (σ.σ. η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας βασίζεται στο πετρέλαιο, από το οποίο προέρχεται περίπου το 75% των εσόδων του προϋπολογισμού και το 90% των εξαγωγών), καθώς επίσης και η αρνητική στάση που κρατούν οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί απέναντι στα ηλεκτρικά.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι να προσέξω σε μπαταρία, φόρτιση, αυτονομία

Συγκεκριμένα, μόλις το 16% των Ιαπώνων που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι σκέφτονται να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα.

Λίγο μεγαλύτερο (22%) αλλά και πάλι απογοητευτικό, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει μεγάλα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση, είναι το ποσοστό των Γερμανών.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *