Close

Η Γερμανία πρέπει να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση λέει η Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ καλεί τις γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίες να ρίξουν το βάρος στην ηλεκτροκίνηση, ζητώντας τους να επενδύσουν μεγάλα κεφάλαια στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας βρέθηκε στο Kamenz της Ανατολικής Γερμανίας για να βάλει τον θεμέλιο λίθο στο νέο εργοστάσιο μπαταριών της Daimler, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2018.

Γερμανία: 1.000 νέα σημεία φόρτισης έως το 2020

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Άνγκελα Μέρκελ βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες τα επόμενα χρόνια.

Χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμους ορίζοντες και εταιρείες που επενδύουν στο μέλλον. Είναι σημαντικό η ηλεκτρική κινητικότητα να είναι έτοιμη για την αγορά το συντομότερο δυνατό”, επεσήμανε.

Οι γερμανικές εταιρείες έχουν πάρει ζεστά την υπόθεση ηλεκτροκίνηση προχωρώντας σε τεράστιες επενδύσεις με σκοπό μέσα στα επόμενα χρόνια να κατακλύσουν την αγορά από ηλεκτρικά μοντέλα.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, στρέφονται στην Κίνα για τις μπαταρίες γεγονός που γεννά φόβους σχετικά με το κατά πόσο η Γερμανία θα μπορέσει μελλοντικά να έχει ηγετικό ρόλο στη βασική τεχνολογία των μελλοντικών οχημάτων.

Η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε σε μια επένδυση ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ για την έρευνα πάνω στον τομέα των μπαταριών, με νέες κυψέλες λιθίου που θα μπορούν με μια φόρτιση να προσφέρουν αυτονομία της τάξης των 1.000 km.

Αν εμπλακούμε στην έρευνα και στα πρωτότυπα, υπάρχει καλύτερη πιθανότητα να φέρουμε την παραγωγή της επόμενης γενιάς μπαταριών στην Ευρώπη ή τη Γερμανία”, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται μπροστά σε μια θεμελιώδη μεταμόρφωση”, τόνισε από την πλευρά του ο CEO της Daimler, Deiter Zetsche προσθέτοντας: “Η τεχνολογική αλλαγή δεν μπορεί να σταματήσει με ή χωρίς τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο μαζί με εμάς”.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη έως το 2035

Μόλις 0,75% το μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών

Ένας από τους στόχους που έχει θέσει η Κυβέρνηση της Γερμανίας είναι μέχρι το τέλος της δεκαετίας να κυκλοφορούν ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους της χώρας.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο στόχος αυτός είναι δύσκολο έως απίθανο να επιτευχθεί. Και αυτό γιατί οι πωλήσεις των ηλεκτρικών (BEV και PHEV) βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2016 οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών (11.410 BEV και 13.744 PHEV) έφτασαν τις 25.154 μονάδες, που μεταφράζεται σε μερίδιο αγοράς 0.75%. Από το 2013 έως και το 2016 οι πωλήσεις επιβατικών μηδενικών ρύπων ανέρχονται σε 69.103 μονάδες.

Συνολικά, οι πωλήσεις επιβατικών στη Γερμανία πέρσι ανήλθαν σε 3.351.607 μονάδες.

Πηγή: 1, 2

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top