Γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα με ιδιαίτερο βάρος στην ηλεκτροκίνηση

Εχθές στο Βερολίνο, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ. Μεταξύ άλλων, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για ένα νέο κύμα πράσινων επενδύσεων οι οποίες θα βοηθήσουν την ταχύτερη ανάπτυξη της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Μητσοτάκης με την κα Μέρκελ συμφώνησαν στην εκπόνηση ενός πράσινου επενδυτικού σχεδίου το οποίο θα λάβει χώρα την δεκαετία 2020 – 2030.

ηλεκτροκίνηση

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου κύματος επενδύσεων σε βασικούς τομείς υπέρ του περιβάλλοντος. Αυτοί οι τομείς αφορούν της ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διάφορες δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον, και ιδιαίτερα την ηλεκτροκίνηση όπου η χώρα μας παρουσιάζει σχετικά πλεονεκτήματα.

Ήδη στη χώρα μας κυκλοφορούν ηλεκτρικά οχήματα και λεωφορεία, με πρωτοπόρους το Ρέθυμνο και την Αθήνα. Επιπλέον, οι σταθμοί φόρτισης στη χώρα μας διαρκώς αυξάνονται. Τέλος, αρκετοί θεωρούν ότι τα διασυνδεδεμένα οχήματα  θα βελτιώσουν την ασφάλεια των Ευρωπαϊκών δρόμων.

Επίσης, οι δύο Υπουργοί Οικονομικών, καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί, καλούνται μέχρι τη διενέργεια του επόμενου Επενδυτικού Forum στις αρχές του 2020 να έχουν συντονίσει ήδη τα επόμενα βήματα προς την έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας.

Ιδιαίτερα σπουδαίο σημείο της συνάντησης και σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής είναι ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας έδειξε να αποδέχεται το πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία rescEU, απέναντι στην οποία ήταν αρκετά επιφυλακτική μέχρι τώρα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η πρωτοβουλία rescEU είναι νέο Ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιδείξεις αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία απάντηση στο “Γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα με ιδιαίτερο βάρος στην ηλεκτροκίνηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *