Κατά τη διάρκεια του European Week of Regions and Cities 2019 οι πρώτες τρεις smart cities μέσω των project GrowSmarter, Remourban και Triangulum, παρέθεσαν τα αποτελέσματα της πενταετούς μελέτης τους.
Στη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν παραπάνω από 150 συμμετέχοντες με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των project των έξυπνων πόλεων σε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης, εστιάζοντας στις τεχνικές και πολιτειακές πτυχές τους.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως οι Ευρωπαϊκές έξυπνες πόλεις έχουν αλλάξει κατά πολύ μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, με τα Remourban, Triangulum και GrowSmarter project να έχουν καταγράψει το πως πρέπει να γίνουν οι σχετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι έξυπνες πόλεις για να συνεισφέρουν σε ένα φιλικό προς το κλίμα περιβάλλον, τόσο σε τοπικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τον Gustaf Landahl, διαχειριστή του project GrowSmarter.
Οι συντονιστές των τριών project παρουσίασαν τα επιτεύγματα των πόλεων στον τομέα της ενέργειας, της μετακίνησης και της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τη Lisa Enrsson από τη Στοκχόλμη και το project GrowSmarter, ανέφερε πως είναι εφικτό να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση των κατοικιών που χτίστηκαν το 1960 κατά 80%. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της μόνωσης, νέων παραθύρων, καθώς και έξυπνα συστήματα εξαερισμού και επεξεργασίας αποβλήτων.
Ο Miguel Ángel García Fuentes, συντονιστής του project Remourban, έκανε αναφορά στις μετακινήσεις και τη δουλειά που έχει γίνει στο Nottingham αναφορικά με το στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων στους δρόμους, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την Ευρώπη.
Επιπλέον, ο Gerd Seehuus από το Stavanger της Νορβηγίας, για το project Triangulum, έκανε αναφορά στα μεγάλα ποσά εξοικονόμησης ενέργειας λόγω της κεντρικής ενεργειακή μονάδα η οποία βασίζεται στη χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας για την θέρμανση και ψύξη τριών διοικητικών κτηρίων αλλά και το δημόσιο κολυμβητήριο της πόλης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έγιναν, η συγκεκριμένη μονάδα έχει αποτρέψει την εκπομπή πάνω από 1000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα από το 2017 μέχρι σήμερα.