Close

Ενιαίος ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος από την Καλλιθέα έως τη Βούλα

Η κατασκευή ενός ενιαίου ποδηλατοδρόμου-πεζοδρόμου από την Καλλιθέα έως τη Βούλα είναι γεγονός, αφού εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου.

Τη σχετική σύμβαση συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδης.

Το έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24.7 εκ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης στα γραφεία της Περιφέρειας ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.

Το έργο με τίτλο «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος» αφορά την ενοποίηση της αστικής ακτογραμμής του Νομού Αττικής, μέσω ενός ενιαίου δικτύου πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου-που εκτείνεται από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, διασχίζοντας έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης). Εκτιμάται πως το συνολικό μήκος θα είναι 13,5 χιλιόμετρα.

Αναμένεται να παραδοθεί το 2025 και στόχος της κατασκευής του είναι η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου χώρου. Προσβλέπει στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας του αστικού χώρου και της προσέλκυσης νέων λειτουργιών οικονομικών δραστηριοτήτων, έχοντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον των αστικών κέντρων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που θα οδηγήσει σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την Αττική μας. Με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Π. Σταμπουλίδη υπογράψαμε ένα Σύμφωνο Συνεργασίας με το οποίο μπαίνουν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου στη Ριβιέρα της Αττικής, αυτό της κατασκευής ενός ενιαίου δικτύου πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου, το οποίο θα εκτείνεται από το ΣΕΦ μέχρι τη Βουλιαγμένη.

Ένα έργο το οποίο θα δημοπρατήσει το ΤΑΙΠΕΔ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και με τη συμβολή και του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, των οικείων Δήμων αλλά και της ΕΤΑΔ, θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Αττικής μας. Αν προσθέσουμε μάλιστα τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που υλοποιεί η Περιφέρεια, την ανάπλαση στο Ελληνικό αλλά και άλλα έργα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο, τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα παραλιακό μέτωπο που αλλάζει ριζικά και σηματοδοτεί τη βούλησή μας να περάσουμε στην επόμενη μέρα της ανάπτυξης και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κύριο Σταμπουλίδη για τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης η οποία είναι αποτέλεσμα μίας εργώδους προσπάθειας και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των άξιων στελεχών της Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω έναν προς έναν τα υπηρεσιακά μας στελέχη, τη νομική μας υπηρεσία και όλους εκείνους όσοι συνέβαλαν στο να φτάσουμε στη σημερινή μέρα, η οποία είναι η απαρχή για την εκτέλεση του εμβληματικού έργου που έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και για το οποίο θα συμβάλλουμε όλοι στο να ολοκληρωθεί με γρήγορους ρυθμούς και με σύγχρονες προδιαγραφές. Προχωράμε», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

«Με τη σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα με την Περιφέρεια Αττικής, βάζουμε τα θεμέλια για την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου ανάπλασης για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, αναλαμβάνει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τους Δήμους της περιοχής και την ΕΤΑΔ, να φέρει εις πέρας όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ωριμάσει και να δημοπρατηθεί απρόσκοπτα ο ενιαίος πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος που θα διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, από την Καλλιθέα έως τη Βούλα. Πρόκειται για έργο που εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προάγοντας τη βιώσιμη κινητικότητα», είπε από την πλευρά του ο κ. Σταμπουλίδης.

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top