Σούπερ ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο ετοιμάζει η Αυστραλία

Τον «Σούπερ Ηλεκτρικό Αυτοκινητόδρομο» ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Queensland στην Αυστραλία, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους.

electric highway australia

Ο ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος θα καλύπτει 1.000 μίλια (δηλαδή περίπου 1.600 χλμ) και θα διαθέτει σταθμούς ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Η χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινητόδρομου θα είναι δωρεάν σε πρώτη φάση.

Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λιγότερα από 1.000 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στην τεράστια περιοχή των 5 εκατ. κατοίκων, η κίνηση αυτή μπορεί να μοιάζει πρόωρη, ωστόσο η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Steven Miles ανέφερε σχετικά: “Το έργο αυτό είναι φιλόδοξο αλλά θέλουμε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται για την επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων, σαν μέρος της μετάβασης μας σε ένα μέλλον με λιγότερες εκπομπές”.

Η δωρεάν χρήση, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα αποτελεί κι αυτή ένα «δόλωμα» προκειμένου όλο και περισσότεροι οδηγοί να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Miles δεν διευκρίνισε ποιοι τύποι σταθμών φόρτισης θα χρησιμοποιηθούν, αλλά θα είναι και επιπέδου 2 και 3, έτσι ώστε τα τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα να έχουν πρόσβαση.

Οι περιοχές όπου θα βρίσκονται οι σταθμοί ταχείας φόρτισης είναι: Cairns, Tully, Townsville, Bowen, Mackay, Carmila, Marlborough, Rockhampton, Miriam Vale, Childers, Maryborough, Cooroy, Brisbane, Helensvale, Coolangatta, Springfield, Gatton και Toowoomba.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *