Close

Dell Distributed Core: Νέο τμήμα IoT

Η Dell Technologies ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος IoT, καθώς και συγκεκριμένα νέα προϊόντα IoT, εργαστήρια, πρόγραμμα συνεργατών και μοντέλα κατανάλωσης.

Τα 15 τελευταία χρόνια, ο κλάδος της Πληροφορικής έχει γνωρίσει την άνοδο του cloud computing, ένα ιδιαίτερα συγκεντρωτικό μοντέλο προσφοράς υπηρεσιών Πληροφορικής. Ωστόσο, σε μια εποχή όπου κάθε τύπος συσκευής, από τηλέφωνα μέχρι αυτοκίνητα, λαμπτήρες και θερμοστάτες μέχρι και συσκευές καρδιακής παρακολούθησης λειτουργούν με τη βοήθεια ψηφιακής «νοημοσύνης», υπάρχει πλέον η ανάγκη για επεξεργασία της πληροφορίας με έναν τρόπο κατανεμημένο και σε πραγματικό χρόνο.

Αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να βασιστούν στον τρόπο λειτουργίας ενός συγκεντρωτικού συστήματος με επίκεντρο την υποδομή του cloud, το οποίο ενδεχομένως να προκαλεί σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις.

Το νέο τμήμα IoT της εταιρείας πρόκειται να έχει ως επικεφαλής τον CTO της VMware, Ray O’Farrell, και στο καταστατικό του προβλέπει τον συντονισμό της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών ΙοΤ σε όλο το φάσμα της Dell Technologies. Το τμήμα λύσεων ΙοΤ (IoT Solutions Division) θα συνδυάσει εσωτερικά αναπτυγμένες τεχνολογίες και προϊόντα από το τεράστιο οικοσύστημα της Dell Technologies, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες ολοκληρωμένες λύσεις.

Οι νέες πρωτοβουλίες ανάπτυξης προϊόντων περιλαμβάνουν:

• Το ‘Project Nautilus’ της Dell EMC: πρόκειται για software, το οποίο επιτρέπει την επεξεργασία ροών δεδομένων από πύλες IoT σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα, ακολούθως, αρχειοθετούνται σε αποθηκευτικά μέσα αρχείων ή αντικειμένων για την πραγματοποίηση βαθύτερων analytics.
• ‘Project Fire’: μια πλατφόρμα hyper converged, μέρος της οικογένειας λύσεων IoT, VMware Pulse, που περιλαμβάνει απλουστευμένη διαχείριση, τοπική υπολογιστική επεξεργασία, αποθήκευση και εφαρμογές IoT όπως π.χ. analytics σε πραγματικό χρόνο. Το ‘Project Fire’ επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν συστήματα IoT ταχύτερα και να έχουν ενιαία υποδομή software από το edge, στο core, και μέχρι το cloud.
• Το ‘Project IRIS’ της RSA: αναπτύσσεται από την RSA Labs, και αποσκοπεί στην επέκταση της δυνατότητας του Security Analytics να παρέχει ορατότητα απειλών και παρακολούθηση μέχρι το edge.
• Ανατρεπτικές τεχνολογίες όπως οι επιταχυντές επεξεργασίας, πρόκειται να φέρουν τα analytics πιο κοντά στο edge. Η συνεργασία με πρωτοπόρους του κλάδου όπως τη VMware, την Intel και την NVIDIA και η επένδυση κεφαλαίου της Dell Technologies στο Graphcore, αντικατοπτρίζουν τις ευκαιρίες βελτιστοποίησης της απόδοσης των servers για την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση και την βαθιά μάθηση.

Η Dell Technologies Capital, που αποτελεί το επενδυτικό σκέλος της Dell Technologies, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το νέο τμήμα IoT, παρέχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις σχέσεις που θα στηρίξουν τη στρατηγική του. Μέσω επενδύσεων σε επιλεγμένες πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις και ιδρυτές, η Dell Technologies Capital συνδέει το τμήμα ΙοΤ με το οικοσύστημα καινοτομίας, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη και υλοποίηση νέων τεχνολογιών και λύσεων IoT, τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Η Dell Technologies Capital θα παρουσιάσει ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις startups και επενδύσεις στην εκδήλωση IQT στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων θα συμπεριλαμβάνονται:

• Edico Genome, ο δημιουργός του πρώτου στον κόσμο επεξεργαστή σχεδιασμένου για την ανάλυση την επόμενης γενιάς ακολουθίας δεδομένων
• FogHorn Systems, πρωτοπόρος εταιρεία στην ανάπτυξη software για συσκευές edge σε λύσεις IoT
• Graphcore, εταιρεία ανάπτυξης νέας γενιάς επεξεργαστών ειδικά για την επιτάχυνση λύσεων τεχνητής νοημοσύνης
• Moogsoft, πρωτοπόρος στην αγορά για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε IT Ops (AIOps)
• Zingbox, η οποία αναπτύσσει λύσεις ασφαλείας IoT με στόχο την ανάπτυξη του Internet of Trusted Things

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top