Close

Byton: Αυτό είναι το πλήρως ηλεκτρικό αυτόνομο φουτουριστικό SUV [CES 2018]

Το πλήρως ηλεκτρικό έξυπνο SUV όπως το αποκαλεί η Byton, αποκάλυψε η εταιρεία στο πλαίσιο της CES 2018. Παρόλο που πρόκειται για πρωτότυπο,η εταιρεία ανέφερε ότι το όχημά της αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην Κίνα το 2019 και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη το 2020.

Το όχημα έρχεται με πακέτο μπαταριών 95kwh και διπλό τετρακίνητο κινητήρα 350kW για την premium έκδοση και αυτονομία 520 χιλιομέτρων ενώ η βασική έκδοση θα έρχεται με κινητήρα 200kW και πακέτο μπαταρίας 71kwh προσφέροντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Η τιμή για τη βασική έκδοση θα ξεκινά από 45.000 δολάρια.

Όπως ήδη είχε ανακοινώσει η εταιρεία, μέσω της cloud πλατφόρμας BYTON Life, οι επιβάτες του οχήματος θα μπορούν να μοιράζονται την ίδια infotainment εμπειρία (ενημέρωση-διασκέδαση) αλλά και να εργάζονται σε περιεχόμενο που συγχρονίζουν μέσω της πλατφόρμας.

Η εμπειρία στο όχημα καθίσταται δυνατή μέσω της οθόνης 125 x 25 εκατοστών (49 x 9.8 ιντσών), η οποία βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό ενώ τρεις επιπλέον οθόνες βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ο επιβάτης μπορεί να ελέγχει το όχημα μέσω φωνητικών εντολών, αφή, χειρονομίες ενώ παρέχεται και βιομετρική αναγνώριση. Το όχημα ενσωματώνει Amazon Alexa για έξυπνο φωνητικό έλεγχο ενώ θα υπάρχει πρόσθετη συνεργασία με την Amazon για οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

Byton Concept

Byton Concept

Byton Concept

Byton Concept

Byton Concept

Byton Concept

Byton Concept

Byton Concept

Byton Concept

Byton Concept

Byton Concept

Σύμφωνα με την εταιρεία το έξυπνο αυτοκίνητο της Byton θα μπορεί να φορτίζει το 80% της χωρητικότητάς του σε 30 λεπτά.

Η Byton επίσης ανέφερε ότι όλα τα οχήματά της, ένα sedan και ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων που θα ακολουθήσουν θα είναι εξοπλισμένα με hardware αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Με το λανσάρισμα θα είναι διαθέσιμη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, η οποία θα έρθει με αναβάθμιση στο λογισμικό για αυτονομία επιπέδου 4 το 2020.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του BYTON περιλαμβάνουν:

• BYTON Διαισθητική Πρόσβαση (Intuitive Access): Κάμερες αναγνώρισης προσώπου αναγνωρίζουν τον οδηγό ή τους επιβάτες και ξεκλειδώνουν το όχημα. Το όχημα επίσης αναγνωρίζει τους επιβάτες κι αυτόματα προσαρμόζει τα καθίσματα καθώς και τις επιλογές για διασκέδαση, χρήση κλπ.

• Αυτόματα προφίλ για κάθε BYTON: Κάθε επιβάτης μπορεί να έχει το δικό του προφίλ, ανεξαρτήτως σε ποιο BYTON βρίσκεται, το οποίο θα συγχρονίζεται μέσω cloud. Έτσι κάθε επιβάτης θα νιώθει σα να βρίσκεται στο όχημά του.

• BYTON Air Touch για προηγμένο έλεγχο μέσω χειρονομιών: Η εν λόγω λειτουργία επιτρέπει τον έλεγχο μέσω χειρονομιών χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να αγγίξει την οθόνη.

• Το Driver Tablet επιτρέπει στον χρήστη να ελέγξει την κεντρική οθόνη διαμοιραζόμενης εμπειρίας (Shared Experience Display), να πλοηγηθεί και να τροποποιήσει τις θέσεις των καθισμάτων κι άλλες λειτουργίες. Στα πλαϊνά του τάμπλετ υπάρχουν φυσικά πλήκτρα όπως για παράδειγμα αυτά που ρυθμίζουν την ένταση.

• Ενσωματωμένο hardware συγχρονίζει με τις άλλες συσκευές του χρήστη, δίνοντας τη δυνατότητα στο BYTON να καταγράφει την κατάσταση της υγείας του επιβάτη (πχ βάρος, πίεση κλπ) και να του δίνει συμβουλές.

• Το πρωτότυπο BYTON υποστηρίζει δυνατότητες βίντεο και τηλεφωνικής κλήσης ή τηλεδιασκέψεων.

• Το BYTON συγχρονίζει αυτόματα κι έτσι το περιεχόμενο που βλέπει ή ακούει ο χρήστης από το smartphone του εξακολουθεί να παίζει κι αφού επιβιβαστεί, ώστε η μετάβαση να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική γίνεται.

• Προηγμένες δυνατότητες ΑΙ και μηχανικής μάθησης αναλύουν το ημερολόγιο, τις τοποθεσίες, τα χόμπι και τα δεδομένα από τις εφαρμογές του χρήστη, προκειμένου να του παρέχουν συμβουλές για το τι να κάνει μετά.

• Το hardware του BYTON είναι έτοιμο να δεχτεί επικοινωνία μέσω 5G. Η κρυφή του κεραία στην οροφή επιτρέπει μεταφορά μέχρι 10 Gbit/second.

• Το BYTON παρέχει ασφάλεια στα δεδομένα σας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η BYTON εδραίωσε ένα Εργαστήριο Ασφάλειας για να εξασφαλίσει ότι τα δεδομένα θα παραμένουν ασφαλή είτε ο χρήστης συνδέεται στο cloud, είτε τοπικά στο όχημα.

Byton debut ces 2018

Byton debut ces 2018

Byton debut ces 2018

Byton debut ces 2018

Byton debut ces 2018

Byton debut ces 2018

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top