Bridgestone: TECHSYN νέα πλατφόρμα τεχνολογίας ελαστικών
Close

Bridgestone: TECHSYN νέα πλατφόρμα τεχνολογίας ελαστικών

Οι Bridgestone, ARLANXEO και Solvay παρουσιάζουν τη νέα τεχνολογία TECHSYN που προσδίδει στα ελαστικά απαράμιλλη ισχύ και φιλικές προς το περιβάλλον επιδόσεις.

Η Bridgestone, ένας παγκόσμιος ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα και τις προηγμένες λύσεις, η ARLANXEO, ένας παγκόσμιος, κορυφαίος παραγωγός συνθετικής γόμας και η Solvay, μία από τις παγκοσμίως, κορυφαίες εταιρείες επιστημών και παγκόσμιος ηγέτης στο Υψηλά Βιοδιασπώμενο Πυρίτιο (HDS), τόσο στον τομέα της καινοτομίας όσο και της κατασκευής, ανακοίνωσαν σήμερα την παρουσίαση της TECHSYN, μια νέας, από κοινού εξελιγμένης, πλατφόρμας τεχνολογίας ελαστικών, που επιτρέπει στα ελαστικά να προσφέρουν απαράμιλλη ισχύ αλλά και επιδόσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Η TECHSYN συνδυάζει τη χημικά βελτιστοποιημένη συνθετική γόμα με εξειδικευμένο πυρίτιο, που αλληλεπιδρά σε μοριακό επίπεδο, για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Κάθε υλικό που εμπεριέχεται στην TECHSYN αναπτύχθηκε παράλληλα από τις τρεις εταιρείες για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα τεχνολογίας ελαστικών με απαράμιλλη απόδοση. Η TECHSYN επιτρέπει στα ελαστικά να επιτυγχάνουν καλύτερη απόδοση κατά της φθοράς έως 30% και αντίσταση κύλισης μειωμένη έως 6% και, σε σύγκριση με άλλα συμβατικά θερινά ελαστικά της Bridgestone ΕΜΙΑ4, χωρίς συμβιβασμούς στους υπόλοιπους τομείς απόδοσης.

Με στόχο την εξασφάλιση λιγότερης απώλειας υλικού λόγω φθοράς των ελαστικών, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της απόδοσης κατά της φθοράς των ελαστικών καθ ‘όλη τη διάρκεια ανάπτυξης της TECHSYN. Ως αποτέλεσμα αυτών των βελτιώσεων, η TECHSYN αυξάνει τη βιώσιμη απόδοση των ελαστικών, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, βελτιώνοντας τη χιλιομετρική απόδοση του πέλματος.

Καθώς η Bridgestone μεταμορφώνεται σε εταιρεία βιώσιμων λύσεων έως το 2050 – καθοδηγούμενη από το Επιχειρηματικό Πλαίσιο Βιώσιμης Ανάπτυξης και από μία σειρά μεσοπρόθεσμων στόχων με επίκεντρο τη βιωσιμότητα – η έναρξη της TECHSYN, μιας λύσης που δημιουργήθηκε με γνώμονα το περιβάλλον, σηματοδοτεί μια σημαντική καινοτομία σε αυτό το ταξίδι.

Πραγματοποιήθηκε από τη συνδυασμένη τεχνογνωσία τριών ηγετών στον κλάδο τους
Επιδεικνύοντας αυτό που μπορεί να επιτευχθεί μέσω στενής συνεργασίας και ανοιχτής προσέγγισης, η TECHSYN είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ τριών ηγετών στον κλάδο τους, των Bridgestone, ARLANXEO και Solvay. Από ιδέα μετασχηματίστηκε σε πραγματικότητα μόλις μέσα σε 24 μήνες, η TECHSYN έγινε εφικτή χάρη στη μοναδική συνεργασία και κατανόηση μεταξύ των τριών εταιρειών και μια βαθιά συνδυασμένη γνώση των μοριακών μηχανισμών.

Η TECHSYN έχει τη μοναδική ικανότητα εξισορρόπησης της απόδοσης ενός ελαστικού σε σχέση με την αντίσταση κύλισης, τη φθορά και την πρόσφυση σε βρεγμένο και έχει περιθώρια ευρύτερης προσαρμογής προκειμένου να καλύψει διάφορες ανάγκες. Για παράδειγμα, το πλεονέκτημα κατά της φθοράς της TECHSYN μπορεί να μετατραπεί αντ ‘αυτού σε ενίσχυση της πρόσφυσης στο βρεγμένο. Η ευελιξία που παρέχει η TECHSYN είναι εφικτή χάρη στις μοναδικές προηγμένες εξελίξεις του πυρίτιου από την Solvay, την τεχνογνωσία της ARLANXEO στην ανάπτυξη, κατασκευή και παράδοση νέων πολυμερών ελαστικών και την καινοτόμο τεχνολογία σύνθεσης γόμας της Bridgestone.

Η TECHSYN έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τα οφέλη της σε διάφορες κατηγορίες ελαστικών και οχήματα και, χάρη στη μοναδική ευελιξία που διαθέτει, μπορεί να το κάνει σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες κορυφαίες τεχνολογίες ελαστικών της Bridgestone. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με την τεχνολογία ελαστικών χαμηλού βάρους ENLITEN της Bridgestone, είναι πιθανό το βάρος του ελαστικού να μειωθεί περαιτέρω, διατηρώντας την απόδοσή του.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top