Η BMW παρέχει τα ανταλλακτικά για τις μπαταρίες του DHL Streetscooter

Τα ανταλλακτικά μέρη για τις μπαταρίες του ηλεκτρικού οχήματος Streetscooter θα παρέχει η BMW στη DHL.

Ο κολοσσός της εφοδιαστικής αλυσίδας, καταβάλλει εκτεταμένες προσπάθειες να ηλεκτροδοτήσει τον τεράστιο στόλων της οχημάτων παράδοσης. Στην προσπάθειά της αυτή η DHL είτε αγοράζει ηλεκτρικά οχήματα, είτε προσπαθεί να κατασκευάσει τα δικά της. Ένα από αυτά είναι και το Streetscooter.

Η BMW θα παρέχει στο Streetscooter τα ανταλλακτικά για τις μπαταρίες του, τα οποία θα είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο BMW i3.

Ο Καθηγητής Achim Kampker, CEO της Streetscooter σχολίασε στο ζήτημα της επιλογής της μπαταρίας: «Οι μονάδες υψηλής τάσης της BMW i3 είναι υποδειγματικές για την εξαιρετική αξιοπιστία και απόδοση στον τομέα των αυτοκινήτων. Μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης και την ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας ακόμη και σε απαιτητικές περιπτώσεις παροχής και διανομής».

Να σημειωθεί ότι και η Torqeedo επίσης επέλεξε τις μπαταρίες του BMW i3 για το νέο ηλεκτρικό της σκάφος.

Ο Dr. Alexander Kotouc, Επικεφαλής Product Management της BMW i, δηλώνει ότι η χρησιμοποίηση των μπαταριών της BMW αποδεικνύει τη δυναμική τους.

Να σημειωθεί ότι το πακέτο μπαταριών της BMW i3 αποτελείται από 8 μέρη με καθένα να έχει 12 κελιά που καταλήγουν σε συνολική χωρητικότητα 33 kWh.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *