Close

BMW Points: Πρόγραμμα επιβράβευσης οδηγών plug-in υβριδικών (PHEV)

BMW Points

BMW Points

To BMW Points είναι το πρώτο στον κόσμο πρόγραμμα επιβράβευσης οδηγών plug-in υβριδικών αυτοκινητών (PHEV).

Ο οδηγός πιστώνεται με ένα πόντο για κάθε χιλιόμετρο που διανύει με μηδενικούς ρύπους. Η χρήση ηλεκτροκίνησης σε ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ως BMW eDrive zones επιβραβεύεται με διπλάσιους πόντους. Οι πόντοι που συλλέγονται μπορούν να μετατραπούν σε ένα πιστωτικό υπόλοιπο, το οποίο εξαργυρώνεται στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης της υπηρεσίας BMW Charging κατά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης.

Με αυτό τον τρόπο, οι οδηγοί ενός plug-in υβριδικού μοντέλου BMW μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη μείωση των εκπομπών CO2 – μειώνοντας παράλληλα τις λειτουργικές δαπάνες του οχήματός τους. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία διατίθεται σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο. Μέσα στο 2020, θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

«Με το καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης BMW Points, συνδυάζουμε την τεχνογνωσία μας στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση για να κάνουμε τη βιώσιμη μετακίνηση ακόμα πιο ελκυστική στους κατόχους plug-in υβριδικών μοντέλων BMW», εξηγεί ο Pieter Nota, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Υπεύθυνος του τμήματος Πελατών, Μαρκών και Πωλήσεων.

Περισσότεροι πόντοι, λιγότεροι ρύποι

Η ψηφιακή υπηρεσία BMW Points ανταμείβει τους οδηγούς PHEV, που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την ηχορύπανση στους δρόμους της πόλης, με τη χρήση του ηλεκτρικού προγράμματος, καθώς συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβράβευσης, αυξάνει το κίνητρο των οδηγών να φορτίζουν τη μπαταρία υψηλής τάσης σε τακτική βάση για να χρησιμοποιούν την ηλεκτρική αυτονομία των PHEV όσο συχνότερα γίνεται, για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων – κυρίως στην πόλη, αλλά και σε διαδρομές προς και από τη δουλειά.

Οι πόντοι του προγράμματος BMW Points συλλέγονται αυτόματα στον ατομικό λογαριασμό κάθε πελάτη που ενσωματώνεται στην εφαρμογή My BMW. Επομένως, ο οδηγός ενός μοντέλου BMW PHEV μπορεί να συλλέγει πολύ εύκολα πόντους, για κάθε χιλιόμετρο που διανύει αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Η μετατροπή των πόντων σε ένα πιστωτικό υπόλοιπο μπορεί να γίνει αφού συγκεντρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός. Συγκεκριμένα, 1.250 πόντοι του προγράμματος BMW Points ισοδυναμούν με πίστωση 10 ευρώ. Αντίστοιχα, 3.000 πόντοι έχουν αξία 25 ευρώ και 5.800 πόντοι, 50 ευρώ. Αυτοί οι πόντοι επιβράβευσης μπορούν να χρησιμοποιούνται σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης για τη φόρτιση της μπαταρίας μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας BMW Charging.

Άνετη διαχείριση του BMW Points μέσω της εφαρμογής My BMw

Οι υπηρεσίες BMW Points και BMW eDrive μπορούν να χρησιμοποιούνται στάνταρ σε όλα τα τρέχοντα Plug-in Υβριδικά μοντέλα της BMW που είναι εξοπλισμένα με την τελευταία γενιά συστημάτων απεικόνισης και λειτουργίας, το BMW Operating System 7 καθώς και με το BMW Live Cockpit Plus ή Professional. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα PHEV μοντέλα της BMW Σειράς 3, BMW Σειράς 5 και BMW Σειράς 7, καθώς και την BMW X5 xDrive45e. Σύντομα, θα ενταχθούν και άλλα μοντέλα.

Προϋπόθεση για τη συλλογή των BMW Points είναι η δημιουργία λογαριασμού στο σύστημα BMW ConnectedDrive. Ο πελάτης μπορεί να διαχειρίζεται τους πόντους που έχει συγκεντρώσει μέσω της εφαρμογής My BMW στο smartphone του. Οι πόντοι, κατά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης, εξαργυρώνονται και μέσω της Εφαρμογής My BMW σε συνδυασμό με την ψηφιακή υπηρεσία φόρτισης BMW Charging.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top