Το ηλεκτρικό BMW iNext θα έχει αυτονομία 720 χιλιομέτρων;

Αυτονομία 720 χιλιομέτρων αναμένεται να έχει το ηλεκτρικό BMW iNext σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ.

Τα παραπάνω αναφέρει δημοσίευμα του Mototrend, επικαλούμενο δηλώσεις της ίδιας της εταιρείας.

Η BMW ανακοίνωσε το iNext τον Μάιο, στο ετήσιο συνέδριο επενδυτών της εταιρείας. Τότε, είχε αναφερθεί ότι η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα. Πλέον, η εταιρεία φαίνεται ότι προσθέτει κι άλλα χιλιόμετρα εμβέλειας, για τον ανταγωνιστή του Tesla Model 3.

To BMW iNext αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2021 και θα βασίζεται στο πρωτότυπο NEXT 100 που βλέπουμε και στην φωτογραφία.

Το iNext Concept αποτελεί την προεπισκόπηση του μελλοντικού crossover πολυτέλειας μεσαίου μεγέθους για τη BMW, η οποία δίνει έμφαση στους ηλεκτρικούς κινητήρες και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το iNext θα διαθέτει αυτονομία επιπέδου 3 όταν κυκλοφορήσει και έναν χρόνο αργότερα θα αναβαθμιστεί σε αυτονομία επιπέδου 4. Επίσης, η εταιρεία έχει αναφέρει ότι θα υπάρξει μια λειτουργία “Boost”, η οποία θα προβάλλει συμβουλές για οδηγική απόδοση στο παρμπρίζ.

Πάντως, η BMW δεν ανέφερε σε ποια πρότυπα βασίζεται η αυτονομία, αλλά πολύ συχνά αναφέρεται στο NEDC, το οποίο δεν ανταποκρίνεται πάντα σε πραγματικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, ο Ian Robertson, επικεφαλής πωλήσεων και Marketing της εταιρείας, εξέφρασε τις αμφιβολίες του ότι η Tesla θα μπορέσει να παράγει σε μεγάλο όγκο το Tesla Model 3 στα 35.000 δολάρια και δήλωσε ότι το BMW iNext θα είναι ο πραγματικός ανταγωνιστής στον ίδιο τομέα.

Μέχρι στιγμής η Tesla δεν κατάφερε να τον διαψεύσει καθώς μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν την παραγωγή μεγάλου όγκου του Tesla Model 3 και η βασική έκδοση δεν γίνεται στα 35.000 δολάρια αν και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό θα αλλάξει τους επόμενους μήνες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *