Close

E-Tron GT: Ακούστε τον ήχο του πρώτου ηλεκτρικού supercar της Audi [video + photos]

Audi e-tron GT

Audi e-tron GT

Μια σειρά από φωτογραφίες και videos του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού supercar Audi E-Tron GT έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική μάρκα. Παράλληλα, έδωσε πληροφορίες για την ιδιαίτερη ηχητική ταυτότητα (e-sound) που ανέπτυξαν για το όχημα οι μηχανικοί της εταιρείας.

Το E-Tron GT αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό supercar της φίρμας και θα τοποθετηθεί σε μια κατηγορία όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων το Tesla Model S, η Porsche Taycan και το Lucid Air.


Παράλληλα, ο CEO της Audi, Markus Duesmann επιβεβαίωσε την παραγωγή και της τοπ έκδοσης E-Tron GT RS η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα μαζί με την έκδοση παραγωγής του E-Tron GT.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, το ηλεκτρικό supercar θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 434 kW (ή 590hp), ενώ η μπαταρία θα είναι χωρητικότητας 96 kWh και θα υποστηρίζει φόρτιση 350 kW. Η αυτονομία προσδιορίζεται στα 400 χιλιόμετρα βάσει κύκλου WLTP.

Ο ηλεκτρονικός ήχος του Audi e-tron GT

Στα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Audi, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον ήχο του e-Tron GT, καθώς οι μηχανικοί της εταιρείας ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη ηχητική ταυτότητα (e-sound).

Οι Rudolf Halbmeir και Stephan Gsell συνέλαβαν και σχεδίασαν τον προοδευτικό ηλεκτρονικό ήχο του μοντέλου – στον υπολογιστή, στο εργαστήριο ήχου, στο κινούμενο αυτοκίνητο και σε μελέτες πελατών.

Όπως με κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το e-tron GT διαθέτει επίσης το υποχρεωτικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης (Acoustic Vehicle Alerting System – AVAS), αν και ενσωματωμένο σε ένα ευρύτερο ακουστικό φάσμα. Ένα μεγάφωνο τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του οχήματος εκπέμπει τον ήχο AVAS. Σε χαμηλή ταχύτητα – μετά τα 20 χλμ./ώρα στην ΕΕ και τα 32 χλμ./ώρα στη Βόρεια Αμερική – γίνεται σταδιακά πιο αθόρυβο και δεν ακούγεται μετά τα 60 χλμ./ώρα. Για τους πελάτες που παραγγέλνουν το προαιρετικό πακέτο ήχου, ένα δεύτερο, μεγάλο ηχείο προστίθεται στο πίσω μέρος.

Παράλληλα, δύο ηχεία στο εσωτερικό παρέχουν μια συναισθηματική εμπειρία ήχου. Δύο μονάδες ελέγχου αναμιγνύουν συνεχώς τον ήχο του e-tron GT με βάση μεταβλητές όπως η ταχύτητα ή η επιτάχυνση. Το μπροστινό εξωτερικό μεγάφωνο συνδέεται με ένα αντίστοιχο στο πίσω άκρο μαζί με δύο μεγάφωνα στις πίσω πόρτες για τον εσωτερικό ήχο. Οι συγκριτικά μεγάλες διαστάσεις τους, τους επιτρέπουν να αναπαράγουν με ακρίβεια συχνότητες μπάσων έως 65 Hz.

Το Audi drive select επιτρέπει στον οδηγό να παραμετροποιεί την ακουστική εμπειρία που εκπέμπει το αυτοκίνητο. Σε λειτουργία αποδοτικότητας, περιορίζεται στον προειδοποιητικό ήχο AVAS. Στο προφίλ άνεσης, το πίσω εξωτερικό μεγάφωνο μπαίνει στο παιχνίδι – παρέχοντας πλήρη και εκλεπτυσμένο εξωτερικό ήχο και παραμένει ενεργό μέχρι την τελική ταχύτητα. Σε δυναμική λειτουργία, και τα δύο εξωτερικά ηχεία γίνονται πιο δυνατά και προστίθεται ο εσωτερικός ήχος. Το e-tron GT είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο Audi στο οποίο οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν οι ίδιοι την εμπειρία ακρόασης – από τη σιωπή της ηλεκτρικής μονάδας μέχρι ένα συναρπαστικό σκηνικό ήχου.

Πότε ξεκινάει η παραγωγή του;

Το Audi e-tron GT είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που θα κατασκευάζεται στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο στο Audi Böllinger Höfe, στο Neckarsulm. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο τέλος του 2020.

Audi e-tron GT
e-tron GT
Audi e-tron GT
e-tron GT
Audi e-tron GT
e-tron GT
Audi e-tron GT
e-tron GT
Audi e-tron GT
e-tron GT

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top