Close

Samsung: Ξεκινά την παραγωγή τσιπ 5nm για τα αυτοκίνητα FSD της Tesla;

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Samsung, Lee Jae-yong, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, για να συζητήσουν τη μελλοντική συνεργασία τους που περιλαμβάνει τσιπ αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, η Tesla αναζητά έναν προμηθευτή τσιπ FSD (Fully Self-Driving) για τα μελλοντικά της αυτοκίνητα. Η Samsung θα επιφορτιστεί με την κατασκευή τους, ενώ η Tesla θα διατηρήσει τη σχεδίαση εντός της εταιρείας.

Ήδη, ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας παρέχει στην Tesla μπαταρίες, τσιπ Exynos Auto και αισθητήρες κάμερας. Το χυτήριο της Samsung στο Τέξας ήδη παράγει τσιπ 14 nm για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αλλά οι δύο εταιρείες συζητούν για την παραγωγή πολύ πιο προηγμένων τσιπ 5nm.

Η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα και η Tesla εξακολουθεί να εξετάζει όλες τις επιλογές, με την ΤSMC να διεκδικεί κι εκείνη το συμβόλαιο. Θυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο ένα δημοσίευμα ανέφερε την TSMC ως τον μελλοντικό προμηθευτή τσιπ 4nm της Tesla.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top