Close

2024 GMC Sierra EV Denali: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά

Το πολυαναμενόμενο 2024 GMC Sierra EV Denali εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στο Μίσιγκαν, αποκαλύπτοντας ένα ηλεκτρικό pickup που θέλει να επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες των φορτηγών.

Ο Duncan Aldred, η GMC και ο παγκόσμιος αντιπρόεδρος της Buick, μοιράστηκαν αποκλειστικές εικόνες του Sierra EV Denali σε δράση.

gmc-sierra-ev

Το φλερτ της GM με ένα ηλεκτρικό φορτηγό GMC Sierra ήταν μια μακροχρόνια υπόθεση, με την πρώτη έκδοση του οχήματος να κάνει το μεγάλο ντεμπούτο της τον Οκτώβριο του 2022. Ακολουθώντας τις πίστες ελαστικών του Hummer EV, το Sierra EV Denali Edition 1 υπόσχεται μια εκπληκτική ισχύ 754 ίππων και 1.064 Nm ροπής στη λειτουργία μέγιστης ισχύος.

Αυτό το ηλεκτρικό pickup υπόσχεται αυτονομία έως και 644χλμ. ενώ η αρχιτεκτονική των 800V και η γρήγορη φόρτιση εξασφαλίζουν μια γρήγορη προσθήκη 161 χλμ. σε μόλις δέκα λεπτά, τοποθετώντας την άνετη εμπρός και κεντρική σχεδίαση του Sierra EV.

Προσθέτοντας μια δόση καινοτομίας, το Sierra EV διαθέτει το MultiPro MidGate, επιτρέποντας στην καρότσα του φορτηγού να επεκταθεί κατά πάνω από 3 μέτρα. Το αναδιπλούμενο πίσω τοίχωμα της καμπίνας δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλων αντικειμένων, φέρνοντας επανάσταση στη χρησιμότητα των ηλεκτρικών φορτηγών.

gmc-sierra-ev

Το Sierra EV ενσωματώνει σύστημα διεύθυνσης με 4 τροχούς με το ιδιόμορφο “Crabwalk”, ένα χαρακτηριστικό που εισήχθη αρχικά στο Hummer EV. Η διαθεσιμότητα του συστήματος υποβοήθησης οδηγού GM Super Cruise προσθέτει ένα επίπεδο πολυπλοκότητα.

Αν και το Sierra EV Denali Edition 1 αναμενόταν να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με την GM, είναι πλέον προγραμματισμένο για το καλοκαίρι του 2024.

Το ηλεκτρικό φορτηγό θα βγει από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της GM Factory Zero και στη συναρμολόγηση Orion στο Μίσιγκαν, μαζί με το Silverado EV. Ενώ η καθυστέρηση παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών στις εγκαταστάσεις του Orion μέχρι το 2025 εγείρει ορισμένα ερωτήματα, αλλά ελπίζουμε ότι υποδηλώνει τη δέσμευση της GM να παραδώσει ένα σχολαστικά κατασκευασμένο ηλεκτρικό φορτηγό.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top