Close

2024 Audi SQ8: Κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στο GIMS Qatar 2023

Το ανανεωμένο Audi Q8 έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του ως SQ8 με επίκεντρο τις επιδόσεις στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS) στο Κατάρ.

Οι πωλήσεις του μοντέλου σε επιλεγμένες αγορές ξεκινούν αργότερα αυτό το μήνα.

Το κορυφαίο SUV της Audi Q8 έχει αναβαθμιστεί τεχνολογικά, έχει βελτιωθεί ποιοτικά και έχει απλούστερο εξωτερικό σχεδιασμό.

To αυτοκίνητο προσφέρεται με διακριτικές αλλαγές στο στυλ, όπως φώτα LED matrix, πιο λεία επιφάνεια, μεγαλύτερες μπροστινές εισαγωγές αέρα για πιο επιθετική εμφάνιση και ένα νέο σύστημα εξάτμισης που υπόσχεται μια βελτιωμένη σημείωση κινητήρα.

Το πιο προφανές οπτικό tweak είναι η επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία αποκτά μια νέα εμφάνιση ειδικά για τα κορυφαία αυτοκίνητα της Audi, με κατακόρυφα ένθετα με εφέ βουρτσισμένου αλουμινίου.

Χρησιμοποιεί τον κινητήρα V8 διπλού υπερτροφοδοτούμενου 4,0 λίτρων 368 kW που βρίσκεται στις Porsche Cayenne Turbo και Lamborghini Urus, με απενεργοποίηση κυλίνδρων που του επιτρέπει να λειτουργεί σε τέσσερις κυλίνδρους.

Για περισσότερο δυναμική παρουσία, οι προβολείς του Q8 είναι διαθέσιμοι με επανασχεδιασμένα LED που κάνουν το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου να φαίνεται πιο φαρδύ. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μία από τις τέσσερις «light signatures» χρησιμοποιώντας το σύστημα infotainment.

Χρησιμοποιούν 61 τμήματα OLED και έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν συγκεκριμένα προειδοποιητικά σήματα στα άλλα οχήματα και να δίνουν μια σειρά από προσαρμοσμένα στυλ για κάθε οδηγό.

Τα πίσω φώτα έχουν επίσης επανασχεδιαστεί με γυαλιστερή επένδυση, με το νέο αποχρωμιωμένο σήμα της Audi ενσωματωμένο στη ράβδο φωτός. Το αυτοκίνητο διαθέτει τη λειτουργία Dynamic Light της Audi, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Q6 E-tron, η οποία μπορεί να απεικονίζει ένα κόκκινο τριγωνικό προειδοποιητικό σύμβολο στα πίσω φώτα, σε συνδυασμό με τα φώτα αλάρμ, για να προειδοποιεί τους άλλους οδηγούς για εμπόδια.

Όπως και στο εξωτερικό, οι αλλαγές έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και στο εσωτερικό. Το Q8 λαμβάνει τρεις νέες επιλογές επένδυσης: Sakhir Gold, Ascari Blue και Chili Red, τα οποία έχουν όλα μεταλλικό φινίρισμα.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου είναι πλέον σε θέση να τρέχει third-party εφαρμογές για πρώτη φορά, επιτρέποντας στον οδηγό να χρησιμοποιεί τοAmazon Music ή το Spotify.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top