Η Βουλή κάνει test drive τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, και οι βουλευτές έδειξαν ότι στηρίζουν την ηλεκτροκίνηση, καθώς έκαναν test drive τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σαν χώρα, προς το παρόν, δεν είμαστε έτοιμοι να στραφούμε 100% στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που φαίνεται και από την έλλειψη σταθμών φόρτισης, που είναι πάρα πολύ λίγοι.

Ωστόσο, αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα έχουν εισαχθεί από τις αντιπροσωπείες, με παραδείγματα τα Leaf, e-Golf και i3 των Nissan, Volkswagen και BMW, αντίστοιχα, κάτι που δείχνει πως αρχίζουμε κι εμείς να μπαίνουμε σιγά-σιγά σε αυτό το «τρυπάκι». Άλλωστε, η ηλεκτροκίνηση τυγχάνει της στήριξης και της Βουλής.

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου, είχαν την ευκαιρία να κάνουν test drive τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία ήταν παρόντα στον πρώτο όροφο του γκαράζ του κοινοβουλίου, όπου διαμορφώθηκε και ειδική πίστα.

Πάνω από 50 βουλευτές, μαζί με τον κ. Τασούλα, λέγεται ότι δοκίμασαν τα τρία προαναφερθέντα ηλεκτρικά μοντέλα και πως έμειναν άκρως ικανοποιημένοι.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο από εδώ και στο εξής για τις μετακινήσεις του, ενώ το Κοινοβούλιο έχει συμφωνήσει με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τρεις παροχές στον πρώτο όροφο του γκαράζ, με τα έργα να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση μπορεί τα ηλεκτρικά μοντέλα να είναι πολύ πιο ακριβά από τα ντίζελ και βενζίνης, αλλά απαλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, που είναι μηδενικά, με το κόστος για τη συντήρησή τους να ανέρχεται στα 100-150€ το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι το όποιο «τσίμπημα» στην τιμή γίνεται απόσβεση σε βάθος χρόνου.

Πηγή

Μία απάντηση στο “Η Βουλή κάνει test drive τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *