Volvo XC40 SUV: Teaser του πρώτου της πλήρως ηλεκτρικού δείχνει αλλαγές στο design

Η Volvo αποκάλυψε μέσω teaser τις πρώτες λεπτομέρειες για το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα, το XC40 SUV, το οποίο φαίνεται ότι θα ακολουθήσει απλές σχεδιαστικές γραμμές σε σύγκριση με τα άλλα μοντέλα της εταιρείας.

Τα σχέδια που αποκάλυψε η Volvo δείχνουν ένα XC40 το οποίο δε θα διαθέτει εξατμίσεις, με τις αλλαγές να μη σταματούν εκεί μιας και στη μπροστινή μάσκα, οι γρίλιες που βρίσκουμε στα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου δείχνουν να είναι παρελθόν.

Μια ακόμα λεπτομέρεια έχει να κάνει με τον χώρο αποσκευών στο μπροστινό μέρος του οχήματος ο οποίος σύμφωνα με τη Volvo θα έχει χωρητικότητα 30 λίτρων, με το μικρό καπό να θυμίζει το αντίστοιχο που βρίσκουμε στα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla.

Η Volvo έκανε επίσης γνωστό πως ο λόγος που αφαίρεσε τις γρίλιες από το μπροστινό μέρος του οχήματος είναι για να δημιουργήσει μια πιο καθαρή και μοντέρνα εμφάνιση, κάτι το οποίο έγινε και στο πίσω μέρος του οχήματος με την αφαίρεση των εξατμίσεων. Σύμφωνα με τον επικεφαλή του design της Volvo, Robin Page, η εταιρεία θα έχει τη συγκεκριμένη προσέγγιση στο σχεδιασμό των οχημάτων όλο και πιο πολύ και για όσο θα ακολουθήσει το δρόμο της ηλεκτροκίνησης και μένει να δούμε πως θα είναι και στην πραγματικότητα όταν το ηλεκτρικό XC40 κάνει την εμφάνισή του.

Σε άλλες λεπτομέρειες που αποκάλυψε η Volvo, το ηλεκτρικό XC40 SUV θα γίνει διαθέσιμο σε οκτώ χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του μεταλλικού «Sage Green» χρώματος, με τη διχρωμία να εφαρμόζεται στην οροφή η οποία θα είναι μαύρη και θα ξεχωρίζει από το υπόλοιπο όχημα ενώ αναφορικά με τους τροχούς, θα υπάρχει η επιλογή για ζάντες 19″ και 20″.

Τέλος, αλλαγές θα υπάρχουν στο user interface του οχήματος, με τον οδηγό να έχει την επιλογή να βλέπει την κατάσταση της μπαταρίας αλλά και στο εσωτερικό διάκοσμο όπου οι σπορ λεπτομέρειες και τα πατάκια να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Ακόμα, λόγω του ότι η μπαταρία του οχήματος θα βρίσκεται στο κάτω μέρος, ο εσωτερικός χώρος θα είναι ακόμα πιο μεγάλος, ενώ επιπλέον χώροι θα υπάρχουν στις πόρτες αλλά και κάτω από τα καθίσματα.

Πηγή