Δικαστική απόφαση ίσως επηρεάσει το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης της Uber

Η Uber θα έχει σήμερα μία δικαστική διαμάχη με την Alphabet ή κοινώς Google, καθώς η μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Google με την ονομασία Waymo υπέβαλε μηνυτήρια αγωγή.

Uber Vovlo XC90 sport

Ο λόγος σύμφωνα με την Google είναι ότι ο Anthony Levandowski, διευθύνων στέλεχος της Uber και πρώην μηχανικός στο πρόγραμμα Waymo πήρε μαζί του τεχνικά μυστικά τα οποία χρησιμοποίησε στην εξέλιξη του αυτόνομου αυτοκινήτου της Uber.

H σημασία της σημερινής εκδίκασης είναι πολύ μεγάλη διότι εαν ο δικαστής εκδώσει μία απόφαση έστω και προσωρινή μέχρι να συνεχιστούν οι ακροαματικές διαδικασίες, η Uber θα μπορούσε να κλείσει το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων της. Ο δικαστής αναμένεται ωστόσο να εκδώσει μία ισχυρή προειδοποίηση προς την Uber.

Δεν είναι η πρώτη φορά για την Uber εμπλέκεται πρόσφατα σε αρνητική δημοσιότητα, αλλά εαν αποδειχτεί ότι η Google έχει δίκιο τότε οι συνέπειες για την Uber θα είναι πολύ μεγάλες τόσο δικαστικές αλλά κυρίως οικονομικές.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι η Uber δεν αρνήθηκε ότι ο Levandowski πήρε αρχεία από το πρόγραμμα Waymo, απλώς ανέφερε ότι δεν πήρε καθόλου εμπιστευτική πληροφόρηση για την οποία κατηγορείται.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *