Το 20% των πωλήσεων του VW Group θα είναι ηλεκτρικά έως το 2025

Το VW Group έχει παρουσιάσει αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα φέτος και μας επιφυλάσσει πολλά ακόμα ενόψει του 2020, γι’ αυτό περιμένει αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών τα επόμενα χρόνια.

Το ότι τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης το γνωρίζουμε. Όπως ξέρουμε και ότι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξοδεύουν αρκετές ώρες στα εργοστάσιά τους για την παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου, το οποίο θα κάνει τη διαφορά.

Από τον «χορό» των ηλεκτρικών δε λείπουν οι εταιρείες του VW Group. Ήδη, έχουμε αρκετά μοντέλα, που έχουν παρουσιαστεί και είναι έτοιμα προς πώληση, όπως το e-tron της Audi, το Taycan της Porsche, αλλά και το e-Bora της ίδιας της Volkswagen, ενώ αναμένονται ακόμα περισσότερα εντός του 2020, με τα ID.3, ID.Crozz της VW, το e-Citigo της Skoda, αλλά και το e-Mii από τη Seat να είναι μόνο μερικά εξ’ αυτών.

Μάλιστα, το VW Group εκτιμάει πως την ερχόμενη χρονιά οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων θα αποτελούν το 4% των συνολικών πωλήσεων της γκάμας του. Ποσοστό, που ο Όμιλος πιστεύει ότι θα αυξηθεί στο 20% των συνολικών πωλήσεων μέχρι και το 2025.

Σε αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 3 εκατομμύρια μονάδες, οι οποίες θα προέρχονται απ’ όλες τις εταιρείες, που ανήκουν στο VW Group.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτές είναι, πέραν της Volkswagen, οι Audi, Skoda, Seat, Cupra (θυγατρική της Seat), Porsche, Bentley, Lamborghini και Bugatti, ενώ αν στοχεύσει στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα και φορτηγά, μπορεί να το πράξει μέσω των εταιρειών Volkswagen Nutzfahrzeuge, Scania (που έχει ιδρύσει και τη SAAB), ΜΑΝ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *