Πόσο σημαντική για την Ελλάδα είναι η επένδυση της Tesla

Η απόφαση της Tesla να δημιουργήσει κέντρο έρευνας και εξέλιξης στο Πάρκο «Λεύκιππος», κάνει το γύρο του κόσμου, γεγονός που καταδεικνύει το πόσο σημαντική είναι μια τέτοια εξέλιξη για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την επιστημονική κοινότητα της χώρας.

«Δημιουργούνται δυνατότητες για σημαντικές ερευνητικές και αναπτυξιακές συνεργασίες τόσο για τις ερευνητικές ομάδες του Κέντρου όσο και για τις τριάντα και πλέον εταιρείες καινοτομίας που ήδη λειτουργούν στο Πάρκο. Η καθημερινότητα στον Δημόκριτο θα αποκτήσει μια πρωτόγνωρη αναπτυξιακή δυναμική», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Η Tesla έρχεται στην Ελλάδα

Ιδιαίτερη μνεία από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε γίνεται στους Έλληνες μηχανικούς που κατέχουν θέσεις κλειδιά στην Tesla και που είχαν σημαντική συμβολή στην πραγμάτωση του όλου εγχειρήματος.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που θα υποδεχτούμε όλους τους ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς που θα επιστρέψουν για να εργαστούν στο πλάι μας», σημειώνει, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Τους τελευταίους μήνες, η συνεργασία μας για την προετοιμασία του εγχειρήματος με τους μηχανικούς της Tesla, τον κύριο Κωνσταντίνο Λάσκαρη και τον κύριο Κωνσταντίνο Μπούρχα υπήρξε εξαιρετικά εποικοδομητική και προπάντων αποτελεσματική!».

Αυτοί είναι οι λόγοι που η Tesla έρχεται στην Ελλάδα

Σε δηλώσεις του στην Καθημερινή, ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Γιώργος Νούνεσης επισήμανε τη σημασία που έχει η απόφαση του αμερικανικού κολοσσού της τεχνολογίας να επενδύσει στην Ελλάδα.

«Όταν η παγκόσμια καινοτομία αποφασίζει να επενδύσει σε μία χώρα λόγω του επιστημονικού της κεφαλαίου, αυτό είναι εξαιρετικά χαρμόσυνη είδηση. Πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό και να σχεδιάσουμε να προσελκύσουμε καινούριες Tesla στο άμεσο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Έχουμε το διανοητικό δυναμικό για να το πετύχουμε. Για χάρη του έρχεται η Tesla στην Ελλάδα».

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια την ανακοίνωση-καλωσόρισμα που εξέδωσε ο «Δημόκριτος» για την Tesla Greece.

«Ο Δημόκριτος καλωσορίζει την Tesla Greece στο Τεχνολογικό του Πάρκο

Νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που ένας κολοσσός της παγκόσμιας καινοτομίας επέλεξε τον Δημόκριτο για την εγκατάσταση ενός από τα κορυφαία ερευνητικά του τμήματα αυτό του σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων. Είμαστε πολύ ευτυχείς που θα υποδεχτούμε όλους τους ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς που θα επιστρέψουν για να εργαστούν στο πλάι μας. Δημιουργούνται δυνατότητες για σημαντικές ερευνητικές και αναπτυξιακές συνεργασίες τόσο για τις ερευνητικές ομάδες του Κέντρου όσο και για τις τριάντα και πλέον εταιρείες καινοτομίας που ήδη λειτουργούν στο Πάρκο. Η καθημερινότητα στον Δημόκριτο θα αποκτήσει μια πρωτόγνωρη αναπτυξιακή δυναμική. Τους τελευταίους μήνες, η συνεργασία μας για την προετοιμασία του εγχειρήματος με τους μηχανικούς της Tesla, τον κύριο Κωνσταντίνο Λάσκαρη και τον κύριο Κωνσταντίνο Μπούρχα υπήρξε εξαιρετικά εποικοδομητική και προπάντων αποτελεσματική! Ευχαριστούμε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και τους Συνεργάτες του για όλη την στήριξη.

Ο ερχομός της Tesla Greece επιβεβαιώνει ότι το Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» έχει μπει σε μία νέα περίοδο. Με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σε ένα όμορφο, καταπράσινο περιβάλλον, με πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού μας Κέντρου και πρωτίστως με τη δυνατότητα ανοιχτής αλληλεπίδρασης με το διεπιστημονικό ερευνητικό δυναμικό του Δημοκρίτου, αναμένουμε την άφιξη και άλλων εταιρειών διεθνούς εμβέλειας ενώ παράλληλα στηρίζουμε νεοφυείς καινοτόμους επιχειρήσεις στα πρώτα τους βήματα.

Το δυναμικό τεχνολογικό οικοσύστημα που αναπτύσσεται στο Δημόκριτο θα έχει πολύ σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την Περιφέρεια και τους όμορους Δήμους. Η ανάγκη για χώρους είναι ήδη πολύ μεγάλη και προετοιμαζόμαστε εντατικά για την ανέγερση νέων κτιρίων που θα στεγάσουν τις εταιρείες».

Πηγή 1,2