Η Tesla έρχεται στην Ελλάδα

Εδώ και λίγες ώρες η Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με διακριτικό τίτλο Tesla Greece, είναι γεγονός!

Στη σχετική δημοσίευση που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπάρχουν τα βασικά στοιχεία της εταιρείας, όπως η ημερομηνία σύστασης, ο ΑΦΜ, η νομική της σύσταση, η διεύθυνση της επιχείρησης, αλλά και η ταυτότητα του διαχειριστή της. Πρόκειται για τον Stephan Werkman, τον οικονομικό διευθυντή της Tesla Motors στην Ευρώπη (Tesla Motors Netherlands B.V.).

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του mononews.gr, η εταιρεία αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην πρόσληψη 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D).

Πως να αγοράσεις Tesla στην Ελλάδα

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δημιουργηθεί HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στον Δημόκριτο, ενώ σε δεύτερη φάση θα εστιάσει στο κομμάτι της ενέργειεας.

Να σημειωθεί ότι η Tesla διαθέτει τρία HUB αυτή τη στιγμή επί ευρωπαϊκού εδάφους, τα δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Ολλανδία και ένα στη Γερμανία.

Επισήμως, πάντως, δεν υπάρχει προς το παρόν ενημέρωση για το ποιες ακριβώς θα είναι οι δραστηριότητές της Tesla στην Ελλάδα.

Πόσο κοντά στον Iron Man είναι ο Elon Musk;

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας, καθώς η Tesla αποτελεί μια από τις πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες του πολυμήχανου Elon Musk που ασχολείται επίσης με το διάστημα (SpaceX), την ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά (μέσω της Tesla) και την κατασκευή τούνελ (The Boring Company).

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος και για τη δημιουργία Tesla Stores επί ελληνικού εδάφους, όπου θα μπορεί κανείς να βρίσκει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

Πηγή