Το Tesla Semi δοκιμάζεται στον αυτοκινητόδρομο [video]
Close

Το Tesla Semi δοκιμάζεται στον αυτοκινητόδρομο [video]

Οι εντατικές δοκιμές του Tesla Semi συνεχίζονται, με νέα videos να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πριν λίγο καιρό είχαμε δει τον νέο ηλεκτρικό τράκτορα της Tesla να επιδεικνύει τις δυνατότητές του στην επιτάχυνση “καίγοντας” μάλιστα λάστιχο σε δρόμους γύρω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Palo Alto.

Τώρα ένα νέο video που δημοσιεύτηκε στο youtube δείχνει το Semi να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από το εργοστάσιο της Tesla στο Freemont στο Gigafactory 1, στη Nevada.

Αυτοί είναι οι λόγοι που η Tesla έρχεται στην Ελλάδα

Πρόκειται για μια απόσταση αρκετά μεγάλη που κυμαίνεται από 258 (415km) έως 287 μίλια (462 km) ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξει ο οδηγός.

Στο video μπορείτε να δείτε το ηλεκτρικό φορτηγό της αμερικανικής εταιρείας να περνάει με χαρακτηριστική ευκολία ένα αυτοκίνητο το οποίο κινείται με ταχύτητα 116km/h.

“Η Tesla θα είναι ο πρώτος πελάτης για το φορτηγό. Θα χρησιμοποιήσουμε το φορτηγό μας για να μεταφέρουμε φορτία στις ΗΠΑ ανάμεσα στις διαφορετικές μας εγκαταστάσεις. Έχουμε μονάδα συναρμολόγησης στην California, το Gigafactory 1 στη Nevada, έτσι θα χρησιμοποιούμε τα φορτηγά για να μεταφέρουμε πράγματα από το ένα στο άλλο”, είχε δηλώσει ο επικεφαλής του προγράμματος φορτηγών της Tesla, Jerome Guillen κατά την παρουσίαση του νέου Semi στην ετήσια διάσκεψη μεταφορών και logistics στην Ολλανδία, το 2017.

  Ας δούμε κάποια βασικά στοιχεία του Tesla Semi

 • Επιτάχυνση 0-60mph (0-96km/h) – 5 δευτερόλεπτα
 • Επιτάχυνση 0-60 mph (0-96km/h) γεμάτο (με 36 τόννους φορτίο) – 20 δευτερόλεπτα
 • Επιτάχυνση σε κλίση 5% – 65 mph
 • Αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση – 300 (482 km) ή 500 μίλια (805 km)
 • Κινητήρες – 4 ανεξάρτητοι ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένοι στους πίσω άξονες
 • Κατανάλωση ενέργειας – Κάτω από 2 kWh / μίλι
 • Εξοικονόμηση χρημάτων από καύσιμα – Πάνω από 200.000 δολάρια


 • Σύμφωνα με την Tesla, η τιμή της βασικής έκδοσης που προσφέρει αυτονομία 482 km θα είναι 150.000 δολάρια, ενώ η έκδοση με αυτονομία 805 km θα έρχεται στα 180.000 δολάρια.

  Πηγή

  Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

  0 Comments
  scroll to top