Στόλο Tesla Semi παραγγέλνει και η DHL

Στόλο που αποτελείται από 10 φορτηγά Tesla Semi παρήγγειλε και η DHL, αποτελώντας τη νεότερη εταιρεία που προστίθεται στη λίστα παραγγελιών.

Πλέον, οι συνολικές παραγγελίες του Tesla Semi ανέρχονται σε 200. Την παραγγελία επιβεβαίωσε και ο Jim Monkmeyer, πρόεδρος μεταφορών της DHL στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η DHL θα χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla για διαδρομές λεωφορείων και θα δοκιμάσει το φορτηγό για μεγαλύτερες αποστάσεις.

«Η αλυσίδα εφοδιασμού της DHL, η οποία διαχειρίζεται τις λειτουργίες logistics για λιανεμπόρους και κατασκευαστές, σκοπεύει να χρησιμοποιούσε τα φορτηγά της Tesla για διαδρομές λεωφορείων και παραδόσεις την ίδια μέρα σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Επίσης, σκοπεύει να δοκιμάσει τα ηλεκτρικά οχήματα σε μεγάλες διαδρομές και να αξιολογήσει την επιρροή στην ασφάλεια της οδήγησης και στην άνεση».

Ο Monkmeyer επίσης ανέφερε ότι η DHL συνεργάστηκε με την Tesla τους τελευταίους μήνες και ότι ήδη έκαναν test drive σε δρόμο της Καλιφόρνια.

Ήδη βέβαια είναι γνωστό ότι η Tesla επιδείκνυε πρωτότυπα και διεξήγε δοκιμαστικές διαδρομές σε ενδεχόμενους πελάτες τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να λάβει και σχετικό feedback.

Με δεδομένο ότι αρχικά η Tesla ζητούσε εγγύηση 5.000 δολάρια για κρατήσεις των φορτηγών και πλέον ζητά 20.000, αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη απ’ότι περίμενε.

Όσον αφορά στο πότε θα παραδοθούν τα Tesla Semi, ο Monkmeyer έδειξε κατανόηση λέγοντας ότι γνωρίζουν τα προβλήματα στην παραγωγή και πόσο δύσκολο είναι να τα λανσάρουν γρήγορα στην αγορά.

Να υπενθυμιστεί ότι στη λίστα των εταιρειών που έχουν ήδη κάνει κράτηση των φορτηγών Tesla Semi, ανήκουν οι WalMart, Loblaw αλλά και οι Ryder και J.B Hunt.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *