Την Tesla θεωρεί τη μεγαλύτερή της αντίπαλο η Volkswagen

Την Tesla αναγνωρίζει ως την μεγαλύτερη αντίπαλο της Volkswagen ο Πρόεδρός της Hebert Diess.volkswagen hebert diess

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό των εργαζομένων της Volkswagen, Inside, αναφέρει ότι «στην παλιά εποχή, ο ανταγωνισμός μας ήταν η Toyota, η Hyundai και οι γαλλικές κατασκευάστριες. Στην καινούρια είναι η Tesla» και μάλιστα δεν διστάζει να αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η εταιρεία του Elon Musk “έχει δυνατότητες που εμείς δεν έχουμε” εννοώντας κυρίως τον τομέα της μηχανικής.

Αυτές του οι δηλώσεις κυμαίνονται σε αρκετά πιο ήπιους τόνους απ’όταν δήλωνε ότι ό,τι μπορεί να κάνει η Tesla, η Volkswagen μπορεί να το ξεπεράσει.

Ο Diess θεωρεί ότι ο λόγος που η Tesla υπερέχει τόσο πολύ είναι επειδή περίπου το μισό προσωπικό της είναι προγραμματιστές, κάτι που την βοηθά σε πάρα πολλούς τομείς όπως στις αναβαθμίσεις, στο λογισμικό του αυτοκινήτου και στην αυτόνομη οδήγηση.

Κατά τον Diess, η Tesla υστερεί στην κατασκευή και στη διανομή, αλλά αυτοί είναι τομείς που σταδιακά θα καταφέρει να φτάσει τον ανταγωνισμό.

Πάντως είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε τον πρόεδρο μιας κατασκευάστριας του βεληνεκούς της Volkswagen να αναφέρει ότι η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά τους αυτή τη στιγμή είναι η Tesla, μια εταιρεία που το μερίδιο πωλήσεών της ισοδυναμεί με το 1% αυτών που κάνει η Volkswagen.

Ωστόσο δείχνει την αναγνώριση της τάσης προς τα ηλεκτρικά, διασυνδεδεμένα και αυτοματοποιημένα οχήματα, όπου θα πρέπει η VW να επικεντρώσει τις προσπάθειές της αν δεν θέλει κι αυτή να συμπεριλαμβάνεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες της «παλιάς εποχής».

Όμως, όπως είχαμε αναφέρει και πρόσφατα, αρκετά ανώτατα στελέχη της Volkswagen, μεταξύ τους και ο CEO της γερμανικής εταιρείας, είναι υπέρμαχοι της ηλεκτροκίνησης, αλλά συναντάνε εμπόδια από τη διοίκηση ή γενικότερα επικρατούν διαφορετικές απόψεις ανά τομέα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *