Συνεργασία Ford, Volkswagen: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτόνομη οδήγηση
Close

Συνεργασία Ford, Volkswagen: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτόνομη οδήγηση

Οι Ford και Volkswagen ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους, που θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την αυτόνομη οδήγηση.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα μάθαμε ότι η Ford θα κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2023, το οποίο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ΜΕΒ της Volkswagen. Θα πρόκειται για ένα hatchback, όπως το ID.3 ή ένα crossover, όπως το ID.4, ενώ προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών κρατάει εδώ και πολύ καιρό, ενώ αυτή τη φορά ανακοίνωσαν την επέκτασή της, παρουσιάζοντας το πλήρες πλάνο τους για τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια, το βάρος θα πέσει στην ηλεκτροκίνηση, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πέραν του προαναφερθέντος και του Transit, που θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση, έχοντας για βάση την εν λόγω πλατφόρμα της VW, με τις δύο φίρμες να βρίσκονται σε συζητήσεις.

«Το πλάνο των Volkswagen και Ford είναι να εξερευνήσουν επιπλέον τρόπους για να συνεργαστούν πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το από κοινού δελτίο Τύπου της μπλε οβάλ εταιρείας και των Γερμανών. Μάλιστα, η Ford σκοπεύει να πουλήσει 600000 ηλεκτροκίνητα με την MEB της VW τουλάχιστον μέχρι το 2028.

Επίσης, η επέκταση της συνεργασίας τους συμπεριλαμβάνει και την προσθήκη ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης στα μελλοντικά οχήματά τους, με τις δύο εταιρείες να επενδύουν στο Argo AI.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο πλάνο τους, αυτό συμπεριλαμβάνει ένα μεσαίου μεγέθους pickup truck, κατασκευής της Ford, ένα μικρό βαν πόλης, που θα εξελιχθεί και θα κατασκευαστεί από τη VW, κι ένα βαν μεταφοράς φορτίων 1 τόνου, το οποίο θα δημιουργηθεί από τη Ford το 2021, αλλά θα συνδυάζει λεπτομέρειες από το Transit και το Transporter.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξουν ηλεκτρικές εκδόσεις των προαναφερθέντων, αν και εκτιμάται ότι θα ισχύσει κάτι τέτοιο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top