Στη Volkswagen ανησυχούν για το προχωρημένο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης της Tesla

Το αφεντικό της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντιες, ανησυχεί για το γεγονός ότι η Tesla βρίσκεται σε τόσο προχωρημένο επίπεδο.

Πριν από περίπου 1,5 μήνα ένα βίντεο έδειξε τον τρόπο με τον οποίο η Volkswagen σκοπεύει να «χτυπήσει» την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όμως, φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό για τον γερμανικό Όμιλο, καθώς οι Αμερικανοί είναι πολύ μπροστά, όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση. Το σύστημα AutoPilot λαμβάνει συνεχώς αναβαθμίσεις, με στόχο να φτάσει το επίπεδο της πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Μάλιστα, τα οχήματά της, πλέον, θα σταματούν από μόνα τους σε φανάρια και πινακίδες Stop, τη στιγμή που το ID.3 θα αλλάζει από μόνο του λωρίδα, δυνατότητα που υπάρχει στα αυτοκίνητα της φίρμας από την Καλιφόρνια εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Όπως και να έχει το πράγμα, η Tesla είναι πολύ μπροστά στην αυτόνομη οδήγηση, κάτι που προκαλεί αναστάτωση στους αντιπάλους της. Σ’ έναν εξ’ αυτών θέλει να εξελιχθεί η VW, όμως το προχωρημένο επίπεδο της εταιρείας προκαλεί ανησυχία στον Χέρμπερτ Ντιες.

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι οι ικανότητες στο σύστημα υποβοήθησης. Τα 500000 Tesla λειτουργούν ως ουδέτερο δίκτυο, το οποίο συνεχώς συλλέγει πληροφορίες και προσφέρει στον πελάτη μία νέα οδηγική εμπειρία κάθε 14 ημέρες με βελτιωμένες ιδιότητες.

Κανένας άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν το κάνει αυτό σήμερα», είπε ο CEO της VW στο γερμανικό Automobilwoche. Γι’ αυτό, το εν λόγω ενημέρωσης αναφέρει ότι ο Ντιες γνωρίζει πως ο Όμιλος έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να φτάσει στο επίπεδο της Tesla και ότι θέλει να εφαρμόσει ένα σχέδιο για να το πετύχει αυτό.

Τέλος, να σημειωθεί πως η VW έχει ξεκινήσει, ήδη, να τρέχει το ηλεκτρικό πρότζεκτ της, αρχής γενομένης από το ID.3, η παραγωγή του οποίου συνεχίζεται με μέτρα ασφαλείας λόγω του κορονοϊού, ενώ όλες οι εταιρείες του Ομίλου έχουν από τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην γκάμα τους και σκοπεύουν να προσθέσουν κι άλλα στο μέλλον.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *