Close

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχηματων στην Ανατολική Αττική

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ανατολική Αττική, στην περιοχή της Ραφήνας, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ν. Χατζηαργυρίου και του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ε. Μπουρνού.

Ο νέος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που κατασκευάστηκε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας – Πικερμίου, αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΔΕΔΔΗΕ με την ερευνητική ομάδα SmartRue της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος SHAR-Q.

πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχηματων στην Ανατολική Αττική

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Γ. Κότσαλος, Βοηθός Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ, ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο κ. Μπουρνού για τη συνεργασία του στην κατασκευή του εν λόγω σταθμού, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό έργο της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ, η οποία έθεσε τις προδιαγραφές και ανέπτυξε όλους τους απαραίτητους αλγόριθμους προκειμένου να φορτίζονται τα ηλεκτρικά οχήματα με όσο το δυνατόν περισσότερο «πράσινη» ενέργεια, προερχόμενη, δηλαδή, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος κ. Μπουρνούς από την πλευρά του τόνισε ότι η τεχνολογική εξέλιξη, για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αποτέλεσε το υπόβαθρο για τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση του ΔΕΔΔΗΕ και του ΕΜΠ για την εγκατάσταση του σταθμού δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της συνεισφοράς του στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες προώθησης της ηλεκτροκίνησης, είναι η ανάπτυξη υποδομών δημόσιας φόρτισης, που μέχρι σήμερα στη χώρα μας βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, αποτελώντας τροχοπέδη για τον εξηλεκτρισμό του τομέα των μεταφορών.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

3 Comments

  1. Εάν στην Ανατολική Αττική δεν περιλαμβάνονται τα Σπάτα ……. τότε είναι σωστός ο τίτλος σας, γιατί κατά τα λοιπά λειτουργούν εδώ και καιρό άλλοι τρεις σταθμοί φόρτισης στην περιοχή, σε ακτίνα 10χλμ από τον συγκεκριμένο που εγκαινιάστηκε προχθές. Από το Δεκέμβριο του 2013 λειτουργεί σταθμός φόρτισης στο parking του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ ένα χρόνο μετά τοποθετήθηκε φορτιστής και στο Parking Μικρής Διάρκειας του αεροδρομίου. Από τον περασμένο Μάρτιο λειτουργούν και άλλοι δύο σταθμοί φόρτισης στο εκπτωτικό χωριό MacArthurGlen, επίσης στα Σπάτα.
    Σημασία έχει το γεγονός ότι όσο πληθαίνουν οι υποδομές επαναφόρτισης τόσο το καλύτερο για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας και γι’ αυτό είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ και των λοιπών συντελεστών του έργου. Όμως τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης αγνοούν την πραγματική κατάσταση και εξαντλούνται απλώς στη δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς δυστυχώς να επιχειρούν εμβάθυνση στο θέμα.

  2. Εδώ τους λές για τα tesla και σε κοιτάν σαν ufo..ο κόσμος έχει μαύρα μεσάνυχτα λέμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 Comments
scroll to top