Τον Ιούλιο στην παραγωγή το Tesla Model 3 με διπλό κινητήρα και τετρακίνηση

Προς τα μέσα Ιουλίου τοποθετεί ο Elon Musk την έναρξη παραγωγής της έκδοσης του Tesla Model 3 με διπλό κινητήρα (dual motor) και τετρακίνηση.

Ο CEO της Tesla έκανε την εκτίμησή του απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε στο twitter. Η έναρξη παραγωγής της εν λόγω έκδοσης έχει άμεση συνάρτηση με την αύξηση της εβδομαδιαίας παραγωγής.

“Χρειάζεται να φτάσουμε τις 5.000 μονάδες την εβδομάδα με το Model 3 πριν προσθέσουμε πολυπλοκότητα που θα περιόριζε την παραγωγή. “Πιθανότατα, λοιπόν, τον Ιούλιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Musk.

Στην Tesla αναμένουν ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου ο ρυθμός παραγωγής του Model 3 θα φτάσει τις 5.000 μονάδες την εβδομάδα. Από τα τέλη Μαρτίου ο ρυθμός εβδομαδιαίας παραγωγής για το πιο προσιτό ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας ξεπερνά τις 2.000 μονάδες.

Το Model 3 προσφέρεται αυτή τη στιγμή σε μια έκδοση με έναν κινητήρα που δίνει κίνηση στον πίσω άξονα και συνδυάζεται με “Standard” και “Long Range” συστοιχία μπαταριών, με την τελευταία να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και καλύτερες επιδόσεις.

Η έκδοση με τον διπλό κινητήρα, η οποία αντιπροσωπεύει και σημαντικό μέρος των παραγγελιών, θα προσφέρει συνολικά βελτιωμένες επιδόσεις, ειδικά στην επιτάχυνση και ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση.

H τιμή διάθεσης του Model 3 με τον διπλό κινητήρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή ωστόσο υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται στα 50.000 δολάρια, αναλόγως το επίπεδο εξοπλισμού.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *