Μια ερευνητική ματιά του APK από το Android Authority αποκάλυψε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τις εφαρμογές Android Auto των Spotify και YouTube.
Οι δημοφιλείς εφαρμογές θα αποκτήσουν νέα εμφάνιση με βάση τα νέα πρότυπα εφαρμογών πολυμέσων της Google για το Android Auto.


Στην έκθεση I/O 2025 της Google, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα πρότυπα εφαρμογών πολυμέσων που αποτελούν μέρος της Βιβλιοθήκης εφαρμογών Android for Cars και, εάν οι προγραμματιστές επιλέξουν να τα χρησιμοποιήσουν, μπορούν να παρέχουν μια συνεπή εμπειρία με άλλες εφαρμογές στο Android Auto. Το πρότυπο Αναπαραγωγής Πολυμέσων είναι μόνο ένα παράδειγμα και βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν μια προβολή “Παίζει τώρα” με προσαρμόσιμες αλληλεπιδράσεις.

Ωστόσο, τα πρότυπα βρίσκονται ακόμη σε έκδοση beta, επομένως οι προγραμματιστές μπορούν να τα δημοσιεύσουν μόνο σε κλειστά κανάλια δοκιμών στο Play Store. Επομένως, τα στιγμιότυπα οθόνης των νέων UI του Spotify και του YouTube είναι μια πρώιμη εμφάνιση που δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο κοινό.
Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά των νέων προτύπων είναι η δυνατότητα προσαρμογής στο DPI της κεντρικής οθόνης του αυτοκινήτου σας. Η γραμμή αναζήτησης είναι επίσης ανανεωμένη και ακολουθεί τη γλώσσα σχεδιασμού Material 3 Expressive.

Τα νέα πρότυπα βρίσκονται ακόμη σε στάδιο δοκιμών και δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμα στο ευρύτερο κοινό. Επίσης, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στον τελικό σχεδιασμό και των δύο εφαρμογών.