Η Shell εντάσσεται στο δίκτυο της Ionity για γρήγορη φόρτιση στην Ευρώπη
Close

Η Shell εντάσσεται στο δίκτυο της Ionity για γρήγορη φόρτιση στην Ευρώπη

Την ένταξή της στο δίκτυο της Ionity ανακοίνωσε η Shell, για την εγκατάσταση γρήγορων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους της Ευρώπης.

Η Ionity αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ των BMW, Daimler, Ford και Volkswagen και έχει ως σκοπό την εγκατάσταση 80 σημείων φόρτισης σε αυτοκινητοδρόμους το 2019.

Να σημειωθεί ότι ήδη η γαλλική Engie και η γερμανική E.ON έχουν ξεκινήσει την κατασκευή δικτύων φόρτισης στην Ευρώπη. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Shell, η τεχνολογία της Ionity είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της απόστασης του ταξιδιού.

Με την τεχνολογία της Ionity, τα αυτοκίνητα με προηγμένη χωρητικότητα φόρτισης μέχρι 350 kilowatts, θα χρειάζονται περίπου 5 με 8 λεπτά για να φορτιστούν, ανέφερε η Shell, κάτι που τώρα απαιτεί ώρες.

Παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν μόνο ένα μικρό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς οχημάτων, οι πετρελαϊκές βλέπουν τη δυναμική τους και φυσικά, σε συνδυασμό με τις κυβερνήσεις που πιέζουν για μειωμένες εκπομπές CO2, αναγκάζονται να ακολουθήσουν καθώς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των εξελίξεων.

Σύμφωνα με τις πιο επιθετικές προβλέψεις της Shell, ο παγκόσμιος στόλος ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να αυξηθεί από 1% που είναι σήμερα στο 10% το 2025. Αυτό συνεπάγεται μείωση στη ζήτηση του πετρελαίου κατά 800.000 βαρέλια ημερησίως.

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο η BP δήλωσε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων για να προσφέρει δυνατότητα φόρτισης μπαταριών στους σταθμούς της.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη μεταξύ 2014 και 2017 τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τους 120.000, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Εναλλακτικών Καυσίμων

Οι 80 σταθμοί φόρτισης της Shell θα προστεθούν στο Βέλγιο, στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία.

Με 20 πρόσθετους σταθμούς που θα προστεθούν στη Γερμανία, περίπου το ¼ των σταθμών της Shell στους αυτοκινητοδρόμους της Ευρώπης θα προσφέρει δυνατότητα φόρτισης υψηλής ισχύος σε δύο χρόνια.

Η κοινοπραξία της Ionity έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού δικτύου που θα αποτελείται από 400 φορτιστές μέχρι το 2020.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top