Αυτόνομα οχήματα το 2021 επιδιώκει το Ηνωμένο Βασίλειο

Αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να βρίσκονται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου σε τρία χρόνια καθώς η Κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να επενδύσει στον εν λόγω τομέα.

Σύμφωνα με τον Philip Hammond, σκοπός είναι να υπάρχουν πλήρως αυτόνομα οχήματα, χωρίς κανέναν στο τιμόνι στους δρόμους της χώρας το 2021.

Ο Hammond δήλωσε στο BBC: «Κάποιοι θα το θεωρήσουν τολμηρή κίνηση, αλλά πρέπει να «αγκαλιάσουμε» τις νέες τεχνολογίες αν θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγείται της επόμενης βιομηχανικής επανάστασης». Παρόλα αυτά, ο Hammond δήλωσε ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη αυτόνομο όχημα, αλλά υποσχέθηκε να το κάνει άμεσα, στην επίσκεψή του στα West Midlands.

Όσον αφορά στα αυτόνομα οχήματα, το σχέδιο έχει ως εξής: ο Hammond αναμένεται στον προϋπολογισμό της Τετάρτης να ανακοινώσει αλλαγές στη νομοθεσία, οι οποίες θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές να πραγματοποιούν δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όταν ρωτήθηκε για τις θέσεις εργασίας ανέφερε ότι η χώρα δεν μπορεί να κρύβεται από την αλλαγή και ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εφοδιάσει τους πολίτες με νέες ικανότητες, προκειμένου να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η βιομηχανία των αυτόνομων οχημάτων θα αξίζει 28 δισ. στερλίνες μέχρι το 2035 και θα υποστηρίζει 27.000 θέσεις εργασίας.

Στον προϋπολογισμό ο Hammond αναμένεται να ανακοινώσει:
• 75 εκατ. στερλίνες για τεχνητή νοημοσύνη
• 400 εκατ. στερλίνες για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
• 100 εκατ. στερλίνες για την προώθηση αγοράς καθαρών αυτοκινήτων
• 160 εκατ. στερλίνες για δίκτυα 5G επόμενης γενιάς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Jaguar Land Rover, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας αυτοκινήτων της χώρας, ότι θα ξεκινήσει δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *