Η Jaguar Land Rover δοκιμάζει αυτόνομα οχήματα σε δημόσιους δρόμους

Τα πρώτα της αυτόνομα οχήματα σε δημόσιους δρόμους έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει η Jaguar Land Rover (JLR), σύμφωνα με δήλωσή της.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αυτοκινήτων της Βρετανίας ευελπιστεί ότι οι δοκιμές θα της επιτρέψουν να καταλάβει καλύτερα πως αλληλοεπιδρούν τα αυτόνομα οχήματα μεταξύ τους καθώς και με τις υποδομές των δρόμων όπως τα φανάρια. Επίσης, θα της δώσουν τη δυνατότητα να δει πως τα οχήματα μπορούν να αναπαράγουν την ανθρώπινη συμπεριφορά ενώ οδηγούν.

Ο Nick Rogers, εκτελεστικός Διευθυντής για την ανάπτυξη προϊόντων ανέφερε σχετικά “Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από πολλαπλούς αισθητήρες και βρίσκοντας έξυπνους τρόπους να τα επεξεργαστούμε, αποκομίζουμε ακριβείς τεχνολογικές πληροφορίες, για να πρωτοπορήσουμε στην αυτοκινητιστική εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών”.

Οι δοκιμές λαμβάνουν χώρα στην πόλη Coventry, όπου έχει και την έδρα της JLR. Οι δοκιμές αναμένεται να συνεχίσουν και το 2018.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ένα όχημα της Renault, ήταν το πρώτο που πραγματοποίησε δοκιμές στους δρόμους της Βρετανίας, σαν μέρος των υποστηριζόμενων από την κυβέρνηση δοκιμών, οι οποίες αποσκοπούν στην διάδοση της χρήσης τέτοιων οχημάτων μέχρι το 2020.

Με δεδομένο ότι η Βρετανία ευελπιστεί να κατασκευάσει μια βιομηχανία, η οποία θα εξυπηρετεί την παγκόσμια αγορά και το κόστος της οποίας αναμένεται σε 1,2 τρισ. δολάρια μέχρι το 2025, οι πολιτικοί προσπαθούν να κάνουν όσο πιο ευκολότερη γίνεται τη δοκιμή αυτόνομων τεχνολογιών στη χώρα. Ήδη συζητιέται ένα νομοσχέδιο για αυτοματοποιημένα και ηλεκτρικά οχήματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *