Η SEAT απέκτησε την ισπανική εταιρεία car-sharing Respiro

Στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά του “διαμοιρασμού” αυτοκινήτων (car-sharing), εισέρχεται η SEAT μετά την εξαγορά της ισπανικής start-up Respiro.

Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε κορυφαίος πάροχος στις υπηρεσίες μετακινήσεων.

“Η Respiro είναι ένα project που βασίζεται σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο με προοπτικές για την εταιρεία και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε πρόοδο στη δέσμευσή μας να βρούμε και να εξελίξουμε βιώσιμες και αποδοτικές λύσεις για τις μελλοντικές μετακινήσεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo.

SEAT Connected Sharing: Πρόγραμμα car-sharing για τους υπαλλήλους της

H Respiro ιδρύθηκε το 2010 από τον Ian Paterson και την Inés De Saralegui και δραστηριοποιείται στη Μαδρίτη. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων με την ώρα.

Για να έχει κάποιος πρόσβαση στις υπηρεσίες θα πρέπει να πραγματοποιήσει εγγραφή και να αποκτήσει την κάρτα μέλους. Αυτή τη στιγμή αριθμεί 15.000 ενεργούς χρήστες και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο παραλαβής και παράδοσης των οχημάτων της, σε διάφορα πάρκινγκ της Μαδρίτης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδρομητών της.

Ο στόλος της αποτελείται από 200 οχήματα διαφόρων κατηγοριών και τεχνολογιών. Από πρακτικά αυτοκίνητα πόλης, μέχρι βανάκια για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικά, υβριδικά και εναλλακτικών καυσίμων (CNG, LGP). Σταδιακά αυτός ο στόλος θα αντικατασταθεί από μοντέλα της SEAT που θα φέρουν το λογότυπο ECO και θα χρησιμοποιούν συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Η μικρή εταιρεία (απασχολεί 23 υπαλλήλους) παρουσίασε ραγδαία ανάπτυξη με τον ετήσιο τζίρο το 2016 να ανέρχεται σε 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Τι ακριβώς είναι το ride-sharing, το ride-hailing και το car-sharing;

“Η άφιξη μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η SEAT, δίνει σημαντική ώθηση στην Respiro, καθώς μας επιτρέπει να επεκταθούμε και σε άλλες πόλεις, να εξερευνήσουμε νέα κανάλια και να εξελίξουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο”, τόνισε από την πλευρά της η Inés De Saralegui.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *