Ρεκόρ ταχύτητας για το ηλεκτρικό Volkswagen I.D. R στα προκριματικά του Pikes Peak

Τον γρηγορότερο γύρο στα προκριματικά του Pikes Peak πραγματοποίησε ο Romain Dumas με το ηλεκτρικό Volkswagen I.D. R Pikes Peak.

Ο Γάλλος που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού αγωνιστικού οχήματος της Volkswagen έκανε χρόνο 3:16,083 λεπτά, αφήνοντας πίσω του τον Simone Faggioli κατά 11 δεύτερα.

Το Volkswagen I.D. R Pikes Peak έχει τροποποιηθεί ειδικά για τον αγώνα και ζυγίζει λιγότερο από 1133 κιλά. Περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με ισχύ 680 ίππων και επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε 2,25 δευτερόλεπτα. Σε προηγούμενες προσπάθειες ηλεκτροκίνητων στο Pikes Peak, τα οχήματα δεν τα είχαν καταφέρει καλά λόγω υπερθέρμανσης.

Ο Romain Dumas ανέφερε: «Ήταν μια πολύ καλή μέρα για εμάς. Το I.D. R Pikes Peak είναι απίστευτο. Δεν είχα ποτέ νιώσει τέτοια επιτάχυνση και ισχύ σε αγωνιστικό όχημα. Παρατηρώ το πώς εγώ και το όχημα γινόμαστε ένα με κάθε χιλιόμετρο».

Στα προκριματικά κάθε αγωνιζόμενος τρέχει μόνο το πρώτο τμήμα της διαδρομής, από την εκκίνηση μέχρι το σημείο βαθμολόγησης των 8,3 χιλιομέτρων. Οι χρόνοι των προκριματικών χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν της σειρά εκκίνησης στον αγώνα. Αυτός με τον πιο γρήγορο χρόνο στα προκριματικά ξεκινά πρώτος.

Αναμένουμε να δούμε πως θα τα πάει το Volkswagen I.D. R Pikes Peak επίσημα στον αγώνα την Κυριακή 24 Ιουνίου.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *