Και η Qualcomm παίρνει άδεια δοκιμών αυτόνομης οδήγησης στην Καλιφόρνια

Άδεια για πραγματοποίηση δοκιμών αυτόνομης οδήγησης στην Καλιφόρνια έλαβε και η Qualcomm.

Το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια έδωσε στην γνωστή εταιρεία την άδεια να δοκιμάσει ένα αυτόνομο όχημα με τρεις οδηγούς σε δημόσιους αυτοκινητόδρομους της Καλιφόρνια.

Ο Nakul Duggal, Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Προϊόντων Αυτοκινήτων ανέφερε: «Σίγουρα περιμένουμε να καταστούμε βασικός παίκτης στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων» αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε σχετικά επερχόμενα προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να καταστήσουν δυνατή την αυτόνομη οδήγηση.

Να υπενθυμιστεί ότι η εταιρεία τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε το chipset 9150 C-V2X, το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία των αυτοκινήτων τόσο μεταξύ τους όσο και με τις υποδομές (για παράδειγμα τα φανάρια). Σύμφωνα με τον Duggal, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί με τα τσιπ που προορίζονται αποκλειστικά για αυτόνομη οδήγηση βελτιώνοντας την ασφάλεια.

Η εταιρεία ήδη έχει ξεκινήσει δοκιμές στο Σαν Ντιέγκο, με όχημα της Ford ενώ σκοπεύει να πραγματοποιήσει δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στο Μίσιγκαν, την Κίνα, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία.

Εκτός από την Qualcomm κι άλλες εταιρείες έχουν λάβει άδεια για δοκιμή αυτόνομων οχημάτων στην Καλιφόρνια όπως οι Nvidia και Samsung, ενώ και η Intel έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά δεν έχει λάβει ακόμη τη σχετική άδεια.

Πηγή 1, 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *