Η Porsche αγοράζει το 10% της κατασκευάστριας πολυτελών οχημάτων Rimac

Μερίδιο 10% στην κροατική κατασκευάστρια supercar Rimac αγόρασε η Porsche, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις προσπάθειές της στην ηλεκτροκίνηση.

Η κίνηση εξέπληξε τους αναλυτές καθώς η Porsche έχει πλέον το Porsche Taycan, τη δική της υποψηφιότητα στα ηλεκτρικά οχήματα. Βέβαια, η Rimac ήδη αποτελεί πάροχο σε αρκετές εταιρείες. Για παράδειγμα παρέχει το υβριδικό σύστημα μπαταριών για την Aston Martin Valkyrie, συστήματα μπαταριών για τις Koenigsegg και Jaguar και ηλεκτρικούς κινητήρες για αγωνιστικά οχήματα.

Rimac C Two

Η ανακοίνωση της Porsche σχετικά με την αγορά του 10% δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα την περιέργεια των αναλυτών καθώς απλά αναφέρει ότι η γνωστή κατασκευάστρια αναζητά συνεργασία με τη νεαρή εταιρεία supercar σαν μέρος των προσπάθειών της να στραφεί στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Lutz Meschke, μέλος του Δ.Σ. της Porsche ανέφερε ότι με την ανάπτυξη των διθέσιων ηλεκτρικών σπορ οχημάτων της όπως τα Concept One ή C Two, η Rimac έχει επιδείξει τις δυνατότητες της στην ηλεκτροκίνηση και πρόσθεσε ότι οι ιδέες και οι προσεγγίσεις της Rimac είναι πολλά υποσχόμενες, για αυτό και θέλουν να είναι σε στενή συνεργασία με την εταιρεία.

Από την πλευρά της η Rimac δήλωσε ότι η συνεργασία θα της επιτρέψει να σταθεροποιήσει τη θέση της ως προμηθεύτρια «ηλεκτροδότησης», συνδεσιμότητας και συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Η Rimac ιδρύθηκε το 2008 από τον Mate Rimac κι εκτός από το Concept One, πρόσφατα επέδειξε το C Two, ένα όχημα με αυτονομία 640 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 400 χλμ/ώρα.

Πηγή

Μία απάντηση στο “Η Porsche αγοράζει το 10% της κατασκευάστριας πολυτελών οχημάτων Rimac”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *