Δημοσκόπηση: Θα εμπιστευόσασταν ένα πλήρως αυτόνομο όχημα για τις μετακινήσεις σας;

Πάρτε μέρος στη δημοσκόπηση του autonomous.gr για την αυτόνομη οδήγηση. Η άποψή σας μας ενδιαφέρει!

Η τεχνολογία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε επιστημονική φαντασία, βλέπουμε σιγά σιγά να γίνονται πραγματικότητα. Και η αυτόνομη οδήγηση είναι ένα από αυτά.

Πάνω σε αυτόν τον νέο κόσμο που έρχεται έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο οικοσύστημα που διαρκώς διευρύνεται και στο οποίο παίρνουν μέρος αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρείες τεχνολογίας, προμηθευτές.

Άνθρωποι, αυτόνομα οχήματα και ηθικά διλήμματα

Για να φτάσουμε στο σημείο της πλήρους αυτόνομης οδήγησης θα περάσουν αρκετά χρόνια καθώς θα πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, τόσο σε υλικοτεχνικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο, αλλά και να θεσπιστεί συνάμα το κατάλληλο νομικό πλαίσιο.

Το αν ο κόσμος είναι έτοιμος να δεχθεί την αυτόνομη οδήγηση είναι ένα θέμα. Προφανώς για κάτι που δεν το έχουμε δει ακόμα και δεν το έχουμε δοκιμάσει είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν προβληματισμοί, αμφιβολίες, διστακτικότητα ή ακόμα ακόμα και φόβος.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε η Ipsos στις ΗΠΑ, το 67% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν αισθάνονται άνετα στο να ταξιδέψουν με αυτόνομο όχημα.

Εσείς πόσο έτοιμοι είστε γι’ αυτήν την νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η αυτοκίνηση; Θα εμπιστευόσασταν ένα πλήρως αυτόνομο όχημα για τις μετακινήσεις σας; Πάρτε μέρος στη σχετική δημοσκόπηση που “τρέχει” στη σελίδα του www.autonomous.gr στο Facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *