Πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη: Τα 2/3 ήταν σε 3 κατηγορίες

Τα 2/3 των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη τους δύο πρώτους μήνες του 2020 αφορούσαν τρεις κατηγορίες.

Μετά και το πέρας του Φεβρουαρίου, είχαμε τα στατιστικά στοιχεία των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Αυτά έδειξαν ότι είχαμε αύξηση 80% στα ηλεκτροκίνητα, όσον αφορά τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019.

Τι λένε, όμως, για τους δύο πρώτους μήνες συνολικά και τις κατηγορίες που επιλέγουν οι πελάτες; Σύμφωνα με τον αναλυτή Ματίας Σμιντ, τα 2/3 των ηλεκτρικών πωλήσεων για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020 αποτελούνταν από τρεις κατηγορίες, τα βασικά (Basic), όπως το Volkswagen e-up!, τα μικρά (Small), όπως το Renault ZOE, και τα μικρομεσαία (Lower-Medium), όπως το Volkswagen e-Golf.

Όσον αφορά τα plug-in υβριδικά, οι μισές πωλήσεις τους αφορούσαν τα SUV και crossover, κατηγορία που βέβαια είναι αρκετά σημαντική και στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

Τέλος, να σημειωθεί οι συνολικές πωλήσεις των plug-in αυτοκινήτων για τους δύο πρώτους μήνες του έτους έφτασαν τις 138000, εκ των οποίων οι 76300 αφορούσαν τα πλήρως ηλεκτρικά (BEV, 55,3%) και οι 61700 αφορούσα τα plug-in υβριδικά (PHEV, 44,7%).

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *