Πλήρως ηλεκτρικό υδροπτέρυγο που θα λειτουργεί ως ταξί δοκιμάζεται στην Ελβετία

Ένα πλήρως ηλεκτρικό υδροπτέρυγο (ή υδροφόιλ), το οποίο θα λειτουργεί σαν ταξί μέσω νερού, δοκιμάζει τα τελευταία χρόνια η SeaBubbles, μια γαλλική startup.

Η εταιρεία τις προηγούμενες μέρες πραγματοποίησε δοκιμή του La Bubble -όπως αποκαλείται μέχρι στιγμής το υδροπτέρυγο- στην Ελβετία στη λίμνη της Γενεύης.

Το συγκεκριμένο υδροπτέρυγο διαθέτει πακέτο μπαταριών στα 20 kWh το οποίο τροφοδοτεί τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες των 10kW (έκαστος). Ο Anders Bringdal Ιδρυτής και CEO της SeaBubbles αναφέρει ότι το La Bubble είναι ιδιαίτερα σταθερό και δεν δίνει την αίσθηση ότι κάποιος είναι σε κάποιο πλωτό, αλλά είναι όπως ένας δρόμος, ο οποίος είναι σκληρός και σταθερός. Έτσι οι επιβάτες δεν θα παθαίνουν εύκολα ναυτία, ενώ θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς να κινδυνεύουν να χτυπήσουν.

seabubbles

la bubble

Η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο όχημα για να προσφέρει υπηρεσίες ταξί σε πόλεις που βρίσκονται κοντά σε ποτάμια και λίμνες όπως το Παρίσι. Όμως λόγω της νομοθεσίας το πρότζεκτ συναντά εμπόδια, περισσότερα μάλιστα απ’ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο αποτελεί μια καλή ιδέα για τις πόλεις του μέλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *