Πιλοτικά δρομολόγια αυτόνομων ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων στη Λαμία
Close

Πιλοτικά δρομολόγια αυτόνομων ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων στη Λαμία

Mini Bus / Λαμία

Mini Bus / Λαμία

Δύο αμιγώς ηλεκτρικά και αυτόνομα μίνι λεωφορεία (mini-bus) εκτελούν εδώ και λίγες ημέρες πιλοτικές διαδρομές στη Λαμία. Τα δύο αυτά οχήματα τέθηκαν σε υπηρεσία στις 4 Νοεμβρίου και εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Fabulos.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής περιόδου θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας δύο πρότυπα αυτόνομα ηλεκτρικά μίνι λεωφορεία, νέα αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου οχημάτων καθώς και έξυπνες στάσεις λεωφορείων.

Ειδικότερα, τα μίνι λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν πιλοτικά είναι επιπέδου αυτόνομης οδήγησης 4 επιτρέποντας στα οχήματα να κινούνται κατά κανόνα χωρίς την παρέμβαση οδηγού. Επιπλέον, θα δοκιμαστεί και ένα προηγμένης τεχνολογίας σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων το οποίο θα επιτρέπει από ένα ειδικά εξοπλισμένο κέντρο ελέγχου, εκτός των άλλων, τον απομακρυσμένο χειρισμό των οχημάτων σε περίπτωση που απαιτείται χειροκίνητη παρέμβαση. Παράλληλα, οι τέσσερις έξυπνες στάσεις που έχουν τοποθετηθεί επί της πιλοτικής διαδρομής θα παρέχουν στο κοινό χρήσιμες πληροφορίες όπως η εκτιμώμενη ώρα άφιξης και η τρέχουσα θέση του λεωφορείου.

Η πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει 50 ημέρες, μέχρι το τέλος του χρόνου, υπό τον συντονισμό μιας σύμπραξης τεσσάρων προμηθευτών από την Εσθονία. Η έναρξη των δρομολογίων πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Πρέσβη της Εσθονίας Priit Pallum.

«Μονόδρομος η προσαρμογή στις ψηφιακές τεχνολογίες»

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρέσβη της Εσθονίας κ. Priit Pallum για την παρουσία του στην πόλη μας, σήμερα στο ξεκίνημα της πιλοτικής φάσης της δοκιμής των δύο λεωφορείων χωρίς οδηγό στο πλαίσιο του προγράμματος Fabulos, που ξεκίνησε ο προκάτοχός μου Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης. Είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία μας από την σημερινή πρωτοβουλία, θα συμβάλλει στην εξοικείωση μας στις νέες τεχνολογίες ώστε μέσα από την έρευνα και την τεχνολογία να δημιουργήσουμε νέες υπηρεσίες, κοινωνικά προσβάσιμες, που θα εξυπηρετούν χωρίς αποκλεισμούς, όλους τους πολίτες, κάνοντας την καθημερινότητά τους ευκολότερη και την ζωή τους καλύτερη. Άλλωστε, η γρήγορη προσαρμογή της χώρας μας και της διοίκησης του κράτους μας στις ρομποτικές και στις ψηφιακές τεχνολογίες είναι μονόδρομος για να μη χάσουμε το τρένο της νέας τεχνολογικής επανάστασης», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκος.

Λαμία / Πιλοτική δοκιμή αυτόνομων, ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων
Λαμία / Πιλοτική δοκιμή αυτόνομων, ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top