Close

Περισσότερες επιλογές φόρτισης για ηλεκτρικά και PHEV αυτοκίνητα BMW και MINI

BMW iX3

BMW iX3

Εξατομικευμένες λύσεις φόρτισης, με πρόσβαση σε υποδομή φόρτισης και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, εδραιώνουν το BMW Group ως πρωτοπόρο της πολυτελούς ηλεκτροκίνησης.

Οι υπηρεσίες BMW Charging και MINI Charging διευρύνουν επιλογές φόρτισης με το λανσάρισμα της 5ης γενιάς ηλεκτροκίνησης της BMW (Gen5). Καινοτόμες λύσεις φόρτισης και ψηφιακές υπηρεσίες για εύκολη και άνετη φόρτιση στο σπίτι, στο χώρο εργασίας και σε δημόσιους σταθμούς ικανοποιούν κάθε είδους απαιτήσεις.

Η επιτυχία της ηλεκτροκίνησης θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα λύσεων φόρτισης που είναι επωφελείς για τους πελάτες. Οι πελάτες του BMW Group επιλέγουν την άνεση της ηλεκτρικής οδήγησης και τις απαράμιλλες δυναμικές επιδόσεις που δεν επιβαρύνουν με ρύπους το περιβάλλον. Η εταιρεία έχει ως στόχο να διασφαλίσει μία άνετη και εύκολη διαδικασία φόρτισης. Το BMW ‘360° Electric’ ήδη λανσάρισε και σταδιακά επέκτεινε μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών πελατών όταν κυκλοφόρησε το BMW i3 το 2013. Οι λύσεις φόρτισης BMW Charging αντιπροσωπεύουν το επόμενο βήμα που συμπίπτει με τον ερχομό της Gen5. Για παράδειγμα, με το λανσάρισμα της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX3, οι πελάτες θα μπορούν να εγκαθιστούν μία εξατομικευμένη λύση φόρτισης ανάλογα με το προφίλ τους όταν διαμορφώνουν το ηλεκτρικό τους όχημα – από ιδιοκτήτες κατοικιών, μέχρι οδηγούς που παρκάρουν στο δρόμο, αλλά και διαχειριστές στόλων ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων.

Η γκάμα συμπληρώνεται με καινοτόμες φιλοσοφίες που βασίζονται στην πολυετή εμπειρία στους τομείς της ψηφιοποίησης και της ηλεκτροκίνησης. Υπηρεσίες όπως eDrive Zones και BMW Points βοηθούν τους οδηγούς των plug-in υβριδικών οχημάτων να τα χρησιμοποιούν αποδοτικά και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Φόρτιση στο σπίτι

Οι επιλογές φόρτισης στο σπίτι (Home charging) αυξάνονται με το νέο ευέλικτο ταχυφορτιστή BMW Flexible Fast Charger που διατίθεται για πρώτη φορά για την iX3*. Χάρη σε έναν εναλλάξιμο αντάπτορα, το σύστημα Flexible Fast Charger λειτουργεί με οικιακές και βιομηχανικές πρίζες με ισχύ φόρτισης έως 11 kW. Ο ευέλικτος φορτιστής (Flexible Charger) προσαρμόζεται στην υπάρχουσα υποδομή φόρτισης, στο σπίτι ή στο δρόμο. Επιπρόσθετα, διατίθεται επιτοίχιος φορτιστής BMW Wallbox με ισχύ φόρτισης έως 22 kW. Για πελάτες που τιμολογούν τις δαπάνες φόρτισης ή επιθυμούν να εντάξουν έναν wallbox στη διαχείριση της οικιακής ενέργειας, η σειρά BMW Charging προσφέρει το Smart Partner Wallbox με συγκεκριμένους συνεργάτες σε κάθε αγορά. Η λειτουργικότητα του Wallbox μπορεί να επεκταθεί μέσω υπηρεσιών του cloud. Όλες οι λύσεις φόρτισης μπορούν να συνδυάζονται με ένα ολοκληρωμένο πακέτο εγκατάστασης που διατίθεται σε συγκεκριμένη τιμή (εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις κτιριακής δομής). Τιμολόγιο πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνεται στην υπηρεσία.

Δημόσια φόρτιση

Για φόρτιση σε δημόσιες περιοχές, η BMW και MINI Charging Card παρέχει στους κατόχους BMW και MINI πρόσβαση σε ένα από τα παγκοσμίως μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης, με περίπου 450.000 σημεία φόρτισης. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 24.000 σημεία φόρτισης στη Γερμανία μόνο και 160.000 σε όλη την Ευρώπη. Τα σημεία φόρτισης προβάλλονται στο σύστημα πλοήγησης και στην εφαρμογή για να μπορεί ο χρήστης να προγραμματίσει καλύτερα τις στάσεις για φόρτιση. Με την BMW iX3 και τα επόμενα μοντέλα, οι πελάτες θα λαμβάνουν την BMW Charging Card, συμπερ. μιας ετήσιας συνδρομής φόρτισης χωρίς πάγιο, και ενός τυποποιημένου καλωδίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δημόσια σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο εξοπλισμός επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν AC, DC και υψηλής ισχύος σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη σε διαφανείς, τυποποιημένες και προσιτές τιμές.

Το BMW Charging περιλαμβάνει υπηρεσίες φόρτισης υψηλής ισχύος της συνεργαζόμενης εταιρείας, IONITY. Οι σταθμοί φόρτισης υψηλής ισχύος της IONITY κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και οδικών αρτηριών επιτρέπουν ταχεία φόρτιση με ισχύ έως 350 kW ανά 120 χιλιόμετρα περίπου. Αυτό σημαίνει ότι μία BMW iX3, για παράδειγμα, μπορεί να φορτίζεται μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε 34 λεπτά. Πάνω από 400 σταθμοί φόρτισης με συνολικά 2.000 σημεία φόρτισης θα διατίθενται μέχρι το 2022.

MINI charging

Φόρτιση στο χώρο εργασίας

Το BMW Charging περιλαμβάνει επίσης επιλογές φόρτισης για πελάτες fleet και οδηγούς εταιρικών αυτοκινήτων. Η ολιστική της προσέγγιση καλύπτει όλες τις απαιτήσεις φόρτισης: από αξιολόγηση αναγκών εγκατάστασης και λειτουργίας μέχρι τιμολόγηση. Οι οδηγοί των οχημάτων χρησιμοποιούν μία στάνταρ κάρτα φόρτισης για το σπίτι, την εργασία και τα δημόσια σημεία φόρτισης, ακόμα και για τιμολόγηση. Ένα έξυπνο wallbox, συμπεριλαμβανομένης μιας λύσης τιμολόγησης που συμμορφώνεται με τον Γερμανικό, ενεργειακό νόμο, διατίθεται για φόρτιση στο σπίτι. Οι υπηρεσίες εφαρμόζονται από συγκεκριμένους συνεργάτες του BMW Group σε κάθε αγορά.

Το BMW Group ήδη εφαρμόζει φόρτιση στο χώρο εργασίας ευρείας κλίμακας στις δικές του εγκαταστάσεις. Συνολικά 4.100 σημεία φόρτισης θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις της BMW στη Γερμανία μέχρι το 2021, περίπου το 50% από αυτά θα είναι προσιτές στο κοινό. Το project, το πρώτο στο είδος του, επιτρέπει επίσης τη χρήση της στάνταρ εταιρικής κάρτας φόρτισης ή της εφαρμογής του BMW Group και χρέωση με προνομιακή τιμή εργαζομένου BMW, ενώ περιλαμβάνει και λειτουργίες όπως ενσωματωμένη φόρτιση στο σπίτι με ένα έξυπνο wallbox. Η φιλοσοφία αυτή θα εξαπλωθεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τα προσεχή χρόνια.

eDrive Zones, BMW Points και άλλα: ψηφιακές υπηρεσίες

Η BMW και η MINI παρέχουν μία ευρεία γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών που υποστηρίζουν την ηλεκτροκίνηση. Στην τελευταία έκδοση του BMW Operating System, οι ψηφιακές υπηρεσίες έχουν επεκταθεί με πρόσθετες λειτουργίες φόρτισης.

Στην iX3 και τα μετέπειτα μοντέλα, η καθοδήγηση διαδρομής χρησιμοποιεί την ευφυή υπηρεσία φόρτισης eRouting. Αυτή υπολογίζει επιπλέον το αναμενόμενο κόστος φόρτισης και εμφανίζει το προφίλ ποιότητας των σταθμών φόρτισης. Η εμπειρία φόρτισης ολοκληρώνεται με μία σειρά περαιτέρω λειτουργιών στην κεντρική οθόνη ή στην εφαρμογή myBMW και την εφαρμογή φόρτισης BMW, όπως επισκόπηση όλου του ιστορικού φόρτισης και το εύρος αυτονομίας.

Η έμφαση φέτος θα δοθεί στις ψηφιακές υπηρεσίες για plug-in υβριδικά μοντέλα (PHEVs): Από τότε που κυκλοφόρησε η τέταρτη γενιά, όλο και περισσότερα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW είναι εξοπλισμένα με μία επαναστατική λειτουργία geofencing που επιτρέπει στα οχήματα να αναγνωρίζουν τις πράσινες ζώνες και να αλλάζουν αυτόματα σε αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα όταν εισέρχονται σε eDrive Zones, ανάλογα με την κατάσταση φόρτισης. Αυτό συμβαίνει αυτόματα και δεν απαιτεί κάποια ενεργή παρέμβαση από τον οδηγό. Χάρη στην πρωτοποριακή στρατηγική λειτουργίας, τα PHEVs μπορούν να κινούνται χωρίς εκπομπές ρύπων, κυρίως σε αστικές περιοχές και, ταυτόχρονα, να μειώνουν σημαντικά τους θορύβους και το λειτουργικό κόστος για τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Το πρόγραμμα πιστότητας BMW Points ανταμείβει τους οδηγούς ορισμένων PHEVs για τη συχνότερη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας με bonus points (πόντους επιβράβευσης). Για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση κερδίζουν ένα BMW Point, ή δύο BMW Points ανά ηλεκτρικό χιλιόμετρο σε eDrive Zones. Οι πόντοι μπορούν να εξαργυρώνονται ως πίστωση στο BMW Charging. Με αυτό τον τρόπο, ο κάτοχος ενός PHEV επιβραβεύεται για τη συχνή χρήση ηλεκτροκίνησης με δωρεάν ενέργεια φόρτισης.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top