Εκατό Tesla Semi παραγγέλνει η PepsiCo

Στην μεγαλύτερη μέχρι στιγμής παραγγελία Tesla Semi προέβη η PepsiCo, κάνοντας κράτηση εκατό φορτηγών, όπως ανακοίνωσε ο Mike O’Connell, ανώτατος διευθυντής της εφοδιαστικής αλυσίδας της Frito-Lay (θυγατρικής της PepsiCo) στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τον O’Connell, η PepsiCo διαχειρίζεται πάνω από 10.000 φορτηγά και αυτή τη στιγμή εξετάζει ποιες διαδρομές είναι καταλληλότερες για τα ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla στη Βόρεια Αμερική. Ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει ευρύ φάσμα χρήσεων για ελαφρά φορτία όπως σνακ ή για αποστολές βαρύτερων αναψυκτικών.

Να σημειωθεί ότι η PepsiCo έρχεται να προστεθεί σε μια αυξανόμενη λίστα εταιρειών που παραγγέλνουν τα περιβόητα ηλεκτρικά φορτηγά, αρχής γενομένης της Walmart. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η PepsiCo έχει κάνει τη μεγαλύτερη παραγγελία.

Η εταιρεία του Elon Musk αποκάλυψε το ηλεκτρικό της φορτηγό με επιλογές για αυτονομία μεταξύ 480 και 800 χιλιομέτρων.

Κάθε φορτηγό θα κοστίζει 150.000 και 180.000 δολάρια (ανάλογα με τη μπαταρία). Αυτό σημαίνει ότι μόνο η παραγγελία της PepsiCo εκτιμάται στα 15 και 20 εκατ. δολάρια.

Να σημειωθεί ότι αρχικά η Tesla χρέωνε τις κρατήσεις της στα 5.000 δολάρια ανά φορτηγό, αλλά αύξησε το κόστος εγγύησης σε 20.000 για τη βασική κράτηση και σε 200.000 για την έκδοση “Founders Series”. Το ποσό που κατέβαλε η PepsiCo παραμένει άγνωστο.

Εκτός από την PepsiCo, υψηλές παραγγελίες έχουν υποβάλει και οι Sysco με 50 φορτηγά και η μητρική της Budweiser με 40.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *