Η Anheuser-Busch παραγγέλνει 40 Tesla Semi

Στη λίστα των εταιρειών που παραγγέλνουν φορτηγά Tesla Semi εντάσσεται η Anheuser-Busch, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει κάνει κράτηση 40 Tesla Semi.

Σύμφωνα με την Anheuser-Busch, η οποία έχει στην κατοχή της ποικιλία μπυρών όπως οι Budweiser και Goose Island, η προπαραγγελία αποτελεί μέρος της εστίασης της εταιρείας στη βιωσιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την καινοτομία

Σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι μέχρι το 2025 θέλει να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα κατά 30%. Αυτό σύμφωνα με την εταιρεία θα καταστεί δυνατό με την απομάκρυνση 500.000 οχημάτων από τους δρόμους κάθε χρόνο. Ήδη από τότε που ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία, πριν πέντε χρόνια, η εταιρεία κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές της κατά 17,5%.

Πάντως η εταιρεία, σύμφωνα με τον James Sembrot, επικεφαλής στρατηγικής της εφοδιαστικής αλυσίδας, έχει ιστορία στους πειραματισμούς της με την τεχνολογία, καθώς ο συνιδρυτής της, Adolphus Busch υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση σιδηροδρομικών οχημάτων με ψυγεία. Έτσι, κατέστη δυνατή η μεταφορά μπυρών σε μακρινές αποστάσεις.

Η απόφαση της εταιρείας να παραγγείλει 40 φορτηγά με κόστος 150.000 δολαρίων το καθένα, αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της εταιρείας στα αυτοματοποιημένα οχήματα, αλλά δεν αποτελεί την πρώτη της κίνηση στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Πέρυσι η εταιρεία συνεργάστηκε με την Otto, την startup που ανήκει στην Uber και εστιάζει στην τεχνολογία αυτόνομων φορτηγών. Η συνεργασία αφορούσε αυτοματοποιημένη διανομή μπύρας μεταξύ του Fort Collins και Colorado Springs.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ήδη αρκετές εταιρείες έχουν παραγγείλει Tesla, ανάμεσα στις οποίες και η Walmart, η οποία παρήγγειλε 15 φορτηγά λίγο μετά την ανακοίνωσή τους.

Όσον αφορά στα Tesla Semi, αυτά δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν πριν το 2019.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *